Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Poprawiono import raport??w zwrotnych statystycznych i rozliczeniowych z oddzia????w NFZ obs??ugiwanych przez Sygnity. Problemy zg??aszane do pozycji rozliczeniowych na poziomie ??wiadcze?? jednostkowych zostanÄ? dopisane do pozycji rozliczeniowych. Problemy zg??aszane do pozycji rozliczeniowych zg??oszonych do rozliczenia nie bÄ?dÄ? otrzymywa??y statusu Odrzucone, dziÄ?ki czemu bÄ?dzie je mo??na rozliczaÄ? w miesiÄ?cach kolejnych.
Okaza??o siÄ? ??e NFZ dosta?? ??wiadczenia przy pierwszej przesy??ce, tylko ??e pps ??le naliczy?? do limitu ...
Czy wykonanie korekty ko??czy siÄ? na przes??aniu usuniÄ?tych ??wiadcze??... czy co?? jeszcze?
Cytat: pitero w Kwietnia 28, 2008, 13:24:28 pmCzy wykonanie korekty ko??czy siÄ? na przes??aniu usuniÄ?tych ??wiadcze??... czy co?? jeszcze?Trzeba jeszcze utworzyÄ? i wys??aÄ? raport rozliczeniowy zawierajÄ?cy te usuniÄ?te ??wiadczenia. Problem w tym ??e jak przyciskasz do limitu to PPS nie zawsze je uwzglÄ?dni w raporcie rozliczeniowych i nie da siÄ? ich dodaÄ? recznie (tzn. zielona fajka - zaznacz) bo cos posuli w ostatniej wersji. Ja poradzi??em sobie tak, ??e ustawi??em na MAX i rÄ?cznie odznacza??em ??wiadczenia nadwykonane tak aby wykazaÄ? tylko te do limitu. Przy umowie ze stomatologi bawi??em siÄ? ponad godzinÄ? bo mam kilkana??cie gabinet??w i do ka??dego jest inny limit.
A po co sie bawic w ogole do limitu?Ja ustawiam max i NFZ sam obcina limit a rezszta wraca i jest rozliczana pozniejNie lepiej tak?