Przepraszam za pewnie proste i oczywiste pytania, ale nie moge zrozumiec jak dziala system zmian do umowy. W potencjale mam wszystko aktualne i chcialbym to teraz naniesc na umowe. Kompletnie jednak nie rozumiem tego procesu. Czy ktos moglby mi krok po kroku opisac jak to zrobic?
Wszedlem w Umowy->Zgloszenie zmiany do umowy i wygenerowalem nowe zgloszenie. Nastepnie kliknalem uzupelnienie ze struktury, ktore jak rozumiem na podstawie potencjalu nanosi zmiany z data przepisania. I teraz tak:
1. Rozumiem, ze jesli wybralem date przepisania dzisiejsza, a jeden harmonogram mi sie zmienil 1 pazdziernika, to musze recznie poprawiac?
2. Weryfikacja automatyczna mi nie dziala, bo podaje, ze brak zweryfikowanego harmonogramu miejsca
3. Wchodze tylko w pozycje do weryfikacji, tak?
Zakladajac, ze powyzsze jest poprawne to dostrzeglem dwa problemy.
1. Zmienilem w potencjale harmonogram dla lekarza (zrobilem podziel i od 1 pazdziernika nowy harmonogram). teraz do zweryfikowania mam zmiane daty na starym harmonogramie, dodanie nowego i mam tez wizyty domowe dodane wczesniej. Czyli musze edytowac nowy harmonogram, zeby usunac z niego wizyty, bo sa uwzglednione osobno? Jaki jest sens podawania w takim razie tych danych w potencjale, skoro pozniej i tak musze wszystko edytowac w umowie?
2. Inny lekarz skonczyl prace 13.10. W potencjale zrobilem rozwiazanie umowy z dniem 13.10 i teraz w zgloszeniu mam dwie pozycje harmonogramu do usuniecia. i jak tu wciskam weryfikuj to mi zostaje pozycja tego lekarza, ze nie ma harmonogramu... Nie rozumiem jak mam to zrobic?