collapse

Reklama

Autor Wątek: błędne świadczenia  (Przeczytany 5870 razy)

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
błędne świadczenia
« dnia: Listopada 03, 2013, 19:15:01 pm »
witam, mam dość nietypowy problem...robiąc w tym miesiącu żądanie rozliczenia widzę, że mam przyszły mi dwa szablony korekt do poprzednich miesięcy....troszkę się zdziwiłam bo zawsze przy pobraniu zwrotki raportu statystycznego nie wyskakiwały mi żadne błędy...przejrzałam ponownie raporty statystyczne i zauważyłam, że pojawił się błąd -> "wiek pacjenta niezgodny z wykonywaną usługą". Okazało się, że przez pomyłkę zamiast rok ur. 2013 był wpisany 2012, teraz właśnie nie wiem co mam zrobić bo już mam te szablony korekt...czy poprawić te świadczenia i wysłać je w kolejnym raporcie statystycznym. Tylko co z tymi korektami ? Tym bardziej ze zrobiłam już żądanie rozliczenia za świadczenia z Października i już mam kwotę na tym rachunku pomniejszoną o te korekty?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Odp: błędne świadczenia
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 03, 2013, 19:26:55 pm »
Korekty musisz wystawić.

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 03, 2013, 19:28:19 pm »
a te świadczenia poprawić??i później korekta korekty?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 03, 2013, 19:33:44 pm »
Świadczenia poprawić a jak korekty będą zatwierdzone to następne żądanie rozliczenia i kolejny rachunek.

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 03, 2013, 19:48:48 pm »
a ten rachunek za świadczenia z października, który został pomniejszony o te kwoty korekt to teraz znów będzie do niego korekta?

Manioo SE

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 03, 2013, 20:03:19 pm »
Tym bardziej ze zrobiłam już żądanie rozliczenia za świadczenia z Października i już mam kwotę na tym rachunku pomniejszoną o te korekty?
nie
jak wyślesz korekty to pomniejszą wypłątę jakiegoś rachunku

pieniądze z korekt wrócą jak poprawisz świadczenia

z poprawą podejrzewam schody
pewnie to patronaże położnej ?

« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2013, 20:05:49 pm wysłana przez Manioo SE »

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 03, 2013, 20:17:11 pm »
TAK,  już poprawiłam patronaże...a teraz jak mam wygenerować raport tych świadczeń to miesiąc jaki mam zaznaczy w raporcie skoro to są patronaże z lutego i maja? a ta kwota z miesiąca października została pomniejszona i 12 wizyt zostało nieuznanych a jak klikam na przyczynę odrzucenia to wyświetla się komunikat "wybrana pozycja została rozliczona - istnieją szablony korekt do których nie przekazano faktur korygujących" Ten raport z jakim miesiącem ma być przesłany (tzn ten co ma poprawione te świadczenie czy może być wygenerowany z miesiącem październik skoro już zrobiłam raz żądanie rozliczenia??)
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2013, 20:40:44 pm wysłana przez Oktawiad »

Manioo SE

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 03, 2013, 20:39:31 pm »
cwaniaki zamrozili, zabezpieczyli sobie tyle kasy na ile wystawione są korekty  :)
odblokują gdy dostaną korekty

miesiąc do raportu obojętny, pps i tak bierze do raportu wszystko co jest do wysłania

a poprawione świadczenia jeśli były na peselu opiekuna to kicha , dziecko ma już ponad 6 m-cy musi być na swoim peselu
wtedy oświadczenia wypada pisać

i pewnie wniosek o odblokowanie żeby wprowadzić raport na SZOI
blokują po 45 dniach I fazę POZ

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 03, 2013, 20:45:39 pm »
dzieci pesele mam wiec chyba będzie ok raport też przeszedł, więc czekam teraz na zwrotke...raport zwrotny przyszedł i błędy , że pacjent nie znajduje się na liście deklaracji (wtedy się znajdował a teraz nie bo to płeć męska) mam nadzieje ze to spr. i przyjdzie jeszcze jedna zwrotka czy muszę pisać jakiś wniosek o spr.
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2013, 20:51:20 pm wysłana przez Oktawiad »

Manioo SE

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 04, 2013, 06:37:49 am »
...... błędy , że pacjent nie znajduje się na liście deklaracji (wtedy się znajdował a teraz nie bo to płeć męska) mam nadzieje ze to spr. i przyjdzie jeszcze jedna zwrotka czy muszę pisać jakiś wniosek o spr.

może zadzwoń  :)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 646
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]