collapse

Reklama

Autor Wątek: NIESPÓJNE DANE STATYSTYCZNE Z LISTĄ OCZEKUJĄCYCH  (Przeczytany 6891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dobie

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • Podlasie
NIESPÓJNE DANE STATYSTYCZNE Z LISTĄ OCZEKUJĄCYCH
« dnia: Września 10, 2013, 09:52:58 am »
Otrzymuje taki komunikat ze strony SZOI:
"KOLEJKA ZAWIERA NIESPÓJNE DANE STATYSTYCZNE Z LISTĄ OCZEKUJĄCYCH"

Czy ktoś miał podobny porblem i jak go ewentualnie można by rozwiązać?

NFZ nie może pomóc.

Dotyczy to poradni rehabilitacji, gdzie mam 40 pacjentów z czego skreśłonych jest 17 (inna przyczyna) średni czas oczekiwania 26dni, skreslenie z powodu wykonania 0, za ostatnie 6mies. jest 27 osob

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
Odp: NIESPÓJNE DANE STATYSTYCZNE Z LISTĄ OCZEKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1 dnia: Września 10, 2013, 11:54:10 am »
Podpowiem, że Poradnia rehabilitacyjna jest jedną z tych "wesołych" dla których kolejki idą do NFZtu imienne a nie sama statystyka.. więc tutaj wszystko się musi zgadzać, żaden pacjent nie może sobie od tak zniknąć i statystyka musi wynikać w 100% z pacjentów obecnych oraz byłych w kolejce..

pozdrawiam

Offline dobie

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • Podlasie
« Odpowiedź #2 dnia: Września 10, 2013, 12:20:16 pm »
PiotrSZ dzięki za naprowadzenie - problem rozwiązany.

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #3 dnia: Września 11, 2013, 10:59:59 am »
problem rozwiązany.

i dobrze :-D
z ciekawostek z tym związanych podpowiem jeszcze, że gdzieś na początku 2013 roku NFZ zaczął w raportach kolejek weryfikować poprawność numerów PESEL..
oczywiście okazało się, że w kolejkach z kardio i rehab (imiennych) mam 3 PESELki skopane przez rejestratorki.. musiałem poprawić kolejki wstecz bodajże od lutego 2012 bo wtedy się Ci pacjenci w nich pojawili ale UWAGA - pomimo, że poprawiłem te PESELe w PPSie to on dalej w raportach (korektach i nowych) wysyłał te błędne.. i tak do tej pory nie mogę automagicznie wysyłać raportów LIOCZ do NFZ tylko muszę je wygenerować niezaszyfrowane, otworzyć do edycji, poszukać czy jest któryś z błędnych PESELi (o których wiem), poprawić, zapisać, zaszyfrować i wysłać ręcznie mailem do NFZ :-/

pozdrawiam

Offline kisiu

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 03, 2013, 10:16:36 am »
Hej, tez mam taki blad : kolejka zawiera niespójne dane statystyczne z listą oczekujących. Dostalem pismo z NFZ o poprawe kolejki wrzesniowej, bo sie dopatrzyli jakiegos bledu. Poprawilem i teraz mam ataki błąd. Wjaki sposób to poprawić? rozumiem, że ma się zgadzać lista osób skreślonych z kolejki w raporcie statystycznym i medycznym. W raporcie statystycznym są to osoby przy których jest wpis <z-listy-oczek>, tak?
w ten sposób policze sobie ile osób zostało skreślonych w raporcie statystycznym i ma się to zgadazc z ilością osób w kolejce oczekujących?

Offline dobie

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • Podlasie
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 04, 2013, 14:12:44 pm »
Sprawdź czy w raporcie statystycznym zaliczyli Ci wszystkich pacjentów. Jak nie rozlicza choćby z powodu braku ewusia 1 osoby to już moze wywalać taki komunikat.
Jak poprawisz juz wrzesień a miałaś już wysłany październik i listopad to dostanisz komunikat że po zmianie wrzesnia musisz ponownie poprawić późniejsze miesiace w tym wypadku pażdździernik i listopad.

Offline scorpio69

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 15, 2014, 12:37:07 pm »
moje pytanie dotyczy tego jak poprawić dane  u pacjenta , który został już skreślony z listy oczekujących? Przez nieuwagę wstawiłam nieprawidłowe miejsce wykonania usługi i zauważyłam to po usunięciu tego pacjenta z listy oczekujących, w raporcie poprawnie wpisałam całą statystykę- raport zwrotny przyszedł poprawny ale chciałabym wiedzieć na przyszłość jak poprawić taki błąd.

Offline MichalP

• Super Specjalista
  • Pomógł? 10
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 29, 2014, 16:33:07 pm »
U mnie o dziwo w poradni kardiologicznej pacjentów oczekujących na dzień 2013.12.31 powinno byc 18 a w raporcie w generowanym pliku nie ma żadnych Peseli ? Czy ktoś miał podobnie ?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 29, 2014, 18:36:08 pm »
Zamiast skopiować już istniejący raport musisz dodać nowy.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 629
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3152 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]