Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Błąd systemowy:Sprawozdanie miesięczne powinno zawierać przynajmniej jeden element sprawozdanie@nfz:ankietaOpis operatora:Wersja 3.1.5 obowiązująca od stycznia 2013, definiuje dwa tryby sprawozdania : miesięczne i półroczne. Przesyłane sprawozdanie jest sprawozdaniem miesięcznym - ten tryb sprawozdania powinien zawierać jedynie jednostki sprawozdawcze określone w zał. 3b do umowy POZ. Badania diagnostyczne lekarza POZ należy sprawodzdawać w sprawozdaniu półrocznym.
Okres raportowaniaM - sprawozdania miesięczneP - sprawozdania półroczneSprawozdanie półroczne stosowane jest w przypadku sprawozdawania świadczeń lekarza POZ w zakresiesprawozdawania badań diagnostycznych.Przekazane sprawozdanie identyfikowane jest za pomocą klucza złożonego z atrybutów : rok, miesiąc i nfz:tryb. Sprawozdania o tym samym roku i miesiącu, ale różnym trybie traktowane są jako odrębne.W przypadku przekazywania sprawozdania półrocznego w atrybucie miesiąc należy przekazać wartość ?6? w przypadku sprawozdania za pierwsze półrocze i ?12? w przypadku sprawozdania za drugie półrocze.
CytujSprawozdanie miesięczne powinno zawierać przynajmniej jeden element sprawozdanie@nfz:ankieta
Sprawozdanie miesięczne powinno zawierać przynajmniej jeden element sprawozdanie@nfz:ankieta
No właśnie zacząłem się zastanawiać czy wystarczy samo przeedytowanie xmla:
Zmieniłem M na P i przeszło
Zrobiłem to samo i przeszło
pewnie będzie trzeba jakąś aktualizację robić na szybko nie sprawdzoną, w celu wysłania raportu zbiorczego.
Cytat: mpi w Lipca 03, 2013, 10:39:47 am pewnie będzie trzeba jakąś aktualizację robić na szybko nie sprawdzoną, w celu wysłania raportu zbiorczego.Już jest (wersja 2013.2.0.0) "Kateg.: Rozliczenia, Menu: Raporty->Raporty do NFZ, Opis: Dostosowano generowanie półrocznego raportu zbiorczego świadczeń udzielonych w ramach POZ do Zarządzenia NFZ"Ale jeszcze nie aktualizowałem..