Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Czyli zamiast ks-admed wystarczy mieć raida 1 i mamy to samo.
Sam jednak ten wywiad nie jest podpisywany, ale może on wejść w skład dzisiejszej wizyty i dzisiejszej elektronicznej dokumentacji medycznej danego pacjenta.
kurcze albo ja nie mogę się przestawić na sposób myślenia twórców someda albo po prostu mało inteligentny jestem Widziałem wprowadzanie wizyty i mniej więcej wiem o co chodzi. Ale wizytę obsługuje lekarz. A tu była mowa o dokumentacji jaką musi prowadzić pielęgniarka/położna. Ten wdrożeniowiec też coś kombinował z podłączaniem czegoś pod wizytę, ale pacjent nie przychodzi do lekarza, nie jest przez niego obsługiwany a jedynie przez położną. Przykładowo chcę mieć kartę opieki nad noworodkiem, która z wizytą lekarską nie ma nic wspólnego.
Czyli zamiast ks-admed wystarczy mieć raida 1 i mamy to samo. Baza jest zawsze na dwóch nośnikach (dyskach). A jeżeli chodzi o sytuacje z pożarem to dokumentacja papierowa też by nie przetrwała a ja zawsze odzyskam dane z backupu bazy, który jest poza firmą, a który wykonuje codziennie.
A czy KS-ADMED kupuję w ilości 1 niezależnie od liczby stanowisk? Czy dla każdego stanowiska gdzie dokumentacja elektroniczna będzie generowana muszę mieć licencję na KS-ADMED.
A jak będzie gradobicie, trzęsienie ziemi albo co gorsza koniec świata to czy kopie w 7 różnych lokalizacjach będą bezpiecznie zarchiwizowane?
Ok. O KS-ADMED już wiem wszystko.Przychodnie które chcą zmian rozważają SOMED vs DrEryk