collapse

Reklama

Autor Wątek: Przekazano błędną wartość atrybutu Numer NIP płatnika w legitymacji ubezpieczeni  (Przeczytany 5902 razy)

Offline mch

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
Witam, po przesłaniu na SZOI raportu pojawia się błąd importu o treści "Przekazano błędną wartość atrybutu Numer NIP płatnika w legitymacji ubezpieczeniowej". W styczniu i lutym mozna bylo przekazywac bez potwierdzen z eWus ale z dowolnym dokumantem ubezpieczenia, więc za część miesiąca dane osoby wysłane były z z legitymacją ubezp. + nr NIP uzupełniony o zera. Teraz już to nie przejdzie w NFZ bo dokładnie weryfikują te numery i taki mój pacjent ktory ma pobyt na przełomach miesięcy, włącznie z marcem jest wyrzucany w błędach importu. Nie mogę zmienić (bo nie mam poprawnego numeru) NIP ani odznaczyć żeby nie szedł w raporcie bo PPS wyrzuca błąd GDR - brak dok. upr. na dzień taki i taki.
Mam więc pytanie do szanownego grona: czy można usunąć te zera z numeru np z pod bazy? I jeśli tak to z jakiej tabeli?
Czy można to usunąć w pliku swx oczywiście po rozpakowaniu ale co po zaczytaniu rap. zwrotnego, czy nic sie nie posypie?
Czy ktoś miał taki błąd i wie co z tym zrobić?
Dziekuje za odpowiedzi.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Usuń ten dokument i podczas wysyłania raportu zamiast "wyślij" to naciśnij "wyślij bez dokumentów" a później 2 x TAK.

Offline mch

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
Całkiem go usunąć czy odznaczyć? I czy "wyślę bez dokumentów" to wyśle też bez oświadczeń u innych pacjentów?

Offline K. Borzęcki

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 4
A nie da rady uzyskać prawidłowego numeru NIP? Jeśli nie z legitymacji to może Google pomogą?

Offline bart

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 117
  • Dolnośląski OW
W najnowszej wersji programu można już zatwierdzić dokument z pustym NIPem i nfz to przyjmuje

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Pytanie czy do tyłu można wysłać.

Offline bart

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 117
  • Dolnośląski OW
Pytanie czy do tyłu można wysłać.
Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoje pytanie,
ale miałem sytuację gdy za styczeń wysłałem z NIPem uzupełnionym
zerami a potem w marcu trzeba było skorygować - i wówczas wrócił błąd jak w temacie
to po  "poprawieniu" na null wszystko przeszło przez loadery.
Dodam, że jak się wyczyści pole NIP to ono wogóle nie idzie w SWIAD tzn.
ten atrybut nie jest przekazywany.
I to chyba powoduje, że jak "oczy loadera nie widzą to sercu nie żal"  :D

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 565
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 1
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]