Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Bez licencji na 2 stanowiska nie przetestuje tego?
Cytat: leszek w Marca 20, 2013, 18:20:42 pmMam jedno pytanie a terminalowo to jak zestawisz bezpieczne połączeni (chyba czegoś nie rozumiem)Terminalowo, to oznacza, że w drugiej lokalizacji masz na stanowisku zainstalowanego wyłącznie klienta terminalowego (jest tego od... dużo).Na tym stanowisku NIE jest zainstalowany KS-PPS.Terminalem musisz się połączyć do drugiego stanowiska poprzez VPN.To jest trzeci wariant.
Mam jedno pytanie a terminalowo to jak zestawisz bezpieczne połączeni (chyba czegoś nie rozumiem)
Jak rozmawiałem z Kamsoftem, to mi napisali:"Witam,Zdecydowanie lepiej to będzie działało terminalowo niż po VPN, ale serwer terminali jest dosyć drogi.Jeżeli chodzi o łącze, o którym Pan napisał może wystarczyć, najważniejsze, żeby po stronie serwera było symetryczne (takie samo wysyłanie i odbieranie) a po stronie końcówki może być asymetryczne."
Hej,to ja dalej. Jak rozmawiałem z Kamsoftem, to mi napisali:"Witam,Zdecydowanie lepiej to będzie działało terminalowo niż po VPN, ale serwer terminali jest dosyć drogi.Jeżeli chodzi o łącze, o którym Pan napisał może wystarczyć, najważniejsze, żeby po stronie serwera było symetryczne (takie samo wysyłanie i odbieranie) a po stronie końcówki może być asymetryczne."Rozmowa telefoniczna była jeszcze lepsza: Wniosek był taki: najlepiej terminalowo zrobić. Jeżeli połączenie przez VPN, to odradzają. Kup licencję, sprawdź czy działa, jak nie działa to nic nie poradzimy. A między wierszami można było wyczytać: "kup licencję terminalową, jak chcesz inaczej to spier...., my niczego nie gwarantujemy"
serwer terminalowy na dwa komputery jest BEZPŁATNY . Działa to dobrze. Mam tak ustawione -serwer i 2 komputery przez terminal i jeszcze dwa na kablu sieciowym. Licencja na 5 stanowisk. W razie potrzeby kontroli komputerów mozna zajrzeć przez VNC.Serwer terminalowy to Winflektor. Mapuje tez port drukarki wieć bez problemu drukują sie recepty na zdalnych komputerachNa komputerach klienckich nie ma zainstalowanego KS-PPS tylko terminal, wiec obciązenie sieci jest minimalne. Działa to na bezprzewodowym Orange