Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Witam wszystkich po latach.Mam prośbę do użytkowników zwłaszcza drEryka, chociaż pewnie nie obejdzie się bez znajomości Someda, o opinie i porównanie tych dwóch systemów (minusy i plusy, szczególnie drEryka, bo Somed znam). Jeden z moich klientów chce wdrożyć oprogramowanie w sieci 15-stanowiskowej i mamy obaj dylemat. Lekarze naciskają na drEryka, co mnie nie dziwi, ale przejście na ten soft, zupełnie mi obcy, zwłaszcza kiedy w Somedzie sporo rzeczy problematycznych mogę zrobić bezpośrednio na bazie, pachnie kłopotami.Jak aktualnie wygląda praca obsługanta w drEryku? Czy są nadal problemy z rozliczeniami, naprawami problemów z NFZ i nie tylko, a jeśli tak, to do jakiego stopnia? Czy rzeczywiście warto przestawiać rejestrację, która pracuje na Somedzie żebym nie skłamał, ale co najmniej 8 lat (o obsłudze technicznej przez wrodzoną skromność nie wspomnę) na coś, co będzie wygodne dla lekarzy?Pozdrawiam i dziękuję za opinie
maciekk777 - wydaję mi się, że jak się nie ma czasu to się dzwoni i przekłada spotkanie na inny termin, ktoś jedzie traci czas, paliwo a potem okazuję się że przyjechał na marne...
DrEryk działa płynnie do 50 stanowisk lekarskich pracujących jednocześnie.
Program ma być wygodny dla lekarzyw koncu to oni go kupuja i oni na nim pracuja
Chwilowa płynność to jedno, bardzo ważne zresztą. Pytanie, jak będzie ze stabilnością bazy w miarę narastania ilości danych, a co za tym ciągłego przyrostu jej rozmiaru. W planach skanowanie dokumentacji papierowej (o ile Eryk to potrafi). W Oracle'u z taką bazą problemu raczej nie będzie. Firebird pod tym względem ma chyba jednak ograniczenia.
na Eryku zajmie mi znacznie dłużej (lub będę się bujał w nieskończoność z problemami technicznymi), to ja podziękuję, zanim właściciel podziękuje mi za współpracę.
I tu jest problem, bo kupuje właściciel przychodni i on chce mieć rozliczenia na czas.
Ale czy ja napisałem że On był umówiony, raczej nie...
Infomedica to chyba nie ta liga.