collapse

Reklama

Autor Wątek: Dane świadczeniodawcy  (Przeczytany 8209 razy)

Offline Ortica

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
Dane świadczeniodawcy
« dnia: Marca 04, 2013, 16:38:37 pm »
Witam. Piszę tu poraz pierwszy i chwała Bogu że takie forum istnieje bo dowiedzieć się coś od Panów z Kamsoftu graniczy z cudem. Na wszystko jest odpowiedź...zapraszamy na płatne szkolenie. Dopiero zaczynam i tak na prawdę walczę aby wprowadzić pierwsze wnioski na zaopatrznie do programu ks pps. Mam zaimportowaną umowę z SZOI w formacie UMX i mam ją już połączoną z ks pps jednak podczas wpisywania wniosku nie mam do wybrania ani miejsca wykonywania świadczeń ani pracownika. Moje pytanie jest takie czy te dane powinny same zaimportować się razem z umową z SZOI czy trzeba je wpisać ręcznie. Podpowiedziała mi osoba która używa ks pps że powinienem mieć do wyboru z menu miejsce świadczenia oraz pracownika, jednak jest to osoba która nie ma program od bardzo dawna i nie pamięta jak to było przy instalacji. Będę strasznie wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam,

Ortica

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Dane świadczeniodawcy
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 04, 2013, 16:59:06 pm »
Pracownika musisz dodać sam a miejsce - ośwież listę.

Offline Ortica

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 05, 2013, 08:54:52 am »
Niesteety nic z tego. Jestem na już na o krok od podjęcia decyzji żeby po kilku dniach zmagań zapłacić kamsoftowi żeby mi to zrobili. Pracownika jeszcze da radę wpisać, zacząłem to choć nie skończyłem, ale z miejscem nic nie mogę zrobić. Z którego miejsca mam odświeżyć żeby pobrało mi miejsce z umowy. Po stokroć dzięki za odpowiedź.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 05, 2013, 09:12:51 am »
Może najpierw trzeba wejsć w katalog KS-PPS/DOKU i poczytać co jest napisane w KSPPS.pdf zamiast bezsensownie płacić za coś takiego.

Offline Ortica

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 05, 2013, 10:50:14 am »
Pracownika udało mi się wpisać. Sprawdziłem okno po oknie ks pps z programem innego świadczeniodawcy  którego wszystko jest ok i nadal nic. Pracownika normalnie mogę już podpiąć ale miejsca jak się nie dało tak się nie da. Jeśli wybieram dane świadczeniodawcy itd to szędzie normalnie widnieje adres, ale jak chce zrobić rozliczenie i dodaje zlecenie to nie mogę podpiąć świadczeniodawcy a bez tego ani rusz dalej. No nic, próbuje dzwonić :)

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 05, 2013, 10:54:41 am »
ale jak chce zrobić rozliczenie i dodaje zlecenie to nie mogę podpiąć świadczeniodawcy a bez tego ani rusz dalej. No nic, próbuje dzwonić :)

Gdzie próbujesz "podpiąć" tego świadczeniodawcę? Daj sreena z listą wyboru miejsc realizacji w miejscu gdzie próbujesz wpisać rozliczenie.

Offline calkowity_laik

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 05, 2013, 19:02:11 pm »
Witam. Piszę tu poraz pierwszy...

hm, i jeszcze nikt nie napisał: "było na forum", niejedno z nas właśnie to przeczytało po zadaniu pytania w swojej sprawie...

Offline leszek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
  • 13 OW NFZ
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 05, 2013, 19:35:29 pm »
Nie wiem czy dobrze pamiętam (jak coś to nie bijcie  ;)) ale przy pierwszym uruchomieniu (pisze o KS-PPS) trzeba było na ekranie "Rejestracja świadczenia ...." w pierwszej zakładce "Świadczenie" wybrać "Płatnika" (a może gdzieś indziej i coś innego ale to było coś bardzo oczywistego i na pewno nie intuicyjnego) żeby na zakładce "Świadczenia jednostkowe" można było wybrać właśnie "Miejsce wykonywania usług" może o to chodzi ? ??? Pamiętam, że przez telefon nie byłem się w stanie dogadać z asystentką o co chodzi.
P.s. Ale namieszałem sam nie wiem co napisałem ... ale było cuś takiego tylko, że ... ołówek mam długi a pamięć ... krótką a powinno być odwrotnie  ;D

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 05, 2013, 19:38:17 pm »
żeby na zakładce "Świadczenia jednostkowe" można było wybrać właśnie "Miejsce wykonywania usług" może o to chodzi

W tym miejscu trzeba właśnie odświeżyć listę i powinno pojawić się miejsce do wyboru.

Offline Jarasz

• Super Specjalista
  • Pomógł? 33
  • Bydgoszcz
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 06, 2013, 08:21:57 am »
żeby na zakładce "Świadczenia jednostkowe" można było wybrać właśnie "Miejsce wykonywania usług" może o to chodzi

W tym miejscu trzeba właśnie odświeżyć listę i powinno pojawić się miejsce do wyboru.

Taki mały guziczek o kolorystyce zielonej obok "krzyżyka" do zamknięcia okienka z wyborem miejsca.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 457
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 3
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9402 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3144 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]