Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jest aktualizacja Wersja 2013.00.1.6 a problem soboty i niedzieli nie rozwiązany. czyli bez kombinowania z oświadczeniami pacjenta w tych dniach nic się nie uda?
Witam,Ten załącznik opisuje jak wpisywać świadczenia, a nie jak generować raporty. Jak wpisali Państwo świadczenia inaczej niż w opisie to należy je usunąć i wpisać prawidłowo. My raportujemy świadczenia tak jak zostały wprowadzone do systemu. Natomiast z punktu widzenia korzystania z eWUŚ ten dokument w ogóle tematyki nie porusza i pozostaje wymóg nowszego ogłoszenia jakim jest format 7 5.0 z którego wyraźnie wynika, że uprawnienia mają być za każdy dzień, a nie tylko za dni zabiegowe.Pozdrawiam,Beata Madej 4260 Sekcja SSE PPSZakład Systemów Ambulatoryjnych Wydział Systemów Ochrony Zdrowia
Cytat: clashje w Lutego 08, 2013, 10:07:19 amJest aktualizacja Wersja 2013.00.1.6 a problem soboty i niedzieli nie rozwiązany. czyli bez kombinowania z oświadczeniami pacjenta w tych dniach nic się nie uda?pośrednio rozwiązany tylko trzeba troszkę nakombinować!powysyłaj z programu wszystko poza fizjo tak, żeby w nowo tworzonym raporcie nie pojawiło się nic innego(tu jest właśnie moje kombinowanie bo mi cały czas wchodzą inne świadczenia których też jeszcze nie mogę wysłać :-/ i muszę je usuwać z raportu a to trwa i trwa przy setkach świadczeń :-/ )i taki raport w wersji 1.6 wysyłasz tą nową opcją "wyślij bez dokumentów"powoduje ona, że w raporcie dla dni kiedy był ewuś czy dokument to jest on wysyłany a dla sobót i niedziel nie idzie nic i to jest poprawne!próbny raport poszedł wczoraj do NFZ i potwierdzony został poprawnie!Pan od weryfikacji po stronie mojego OW NFZ sprawdził mi jeszcze dodatkowo po ich stronie kilka konkretnych zestawówświadczeń i są jak najbardziej poprawne!pozdrawiam
Odpiszą tak jak mi, że takie komunikaty ich nie obowiązują
Witam,Zatem, proszę rozbić świadczenia na osobne zestawy świadczeń uwzględniające tylko dni zabiegowe.Pozdrawiam,Beata Madej 4260 Sekcja SSE PPSZakład Systemów Ambulatoryjnych Wydział Systemów Ochrony Zdrowia
Ja wysłaŁem reh też z opcją bez dokumentów to mi się na imporcie wywaliło...jakaś masakracja poprostu.... opis błędu: Nie przekazano wymaganej informacji o dokumencie uprawniającym w ramach przekazywanego okresu finansowania zestawu świadczeń z danego tytułui tak dla 591 zestawów świadczeń...jakieś pomysły? Księstwo Mazowieckie