Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
tylko czekam spokojnie na aktualizację
To że świadczenia są niezweryfikowane to wina NFZ, ale mam część świadczeń gdzie pracownicy nie sprawdzili ubezpieczenia w EWUŚ i gdyby KS-SOMED był taki idealny to nie powinien wogóle zatwierdzić takiego świadczenia a teraz są problemy bo wywala błędy "GDR" i chociaż NFZ wyraził zgodę na przesłanie świadczeń za styczeń bez kodu weryfikacji to i tak ich nie mogę przesłać bo system nie jest przystosowany uzyskałem teraz informacje że w najbliższym czasie będzie aktualizacjia. Po tej informacji przynajmniej się nie stresuję że coś źle robię tylko czekam spokojnie na aktualizację
(...) i gdyby KS-SOMED był taki idealny to nie powinien wogóle zatwierdzić takiego świadczenia a teraz są problemy bo wywala błędy "GDR" (...)
(...)i chociaż NFZ wyraził zgodę na przesłanie świadczeń za styczeń bez kodu weryfikacji to i tak ich nie mogę przesłać bo system nie jest przystosowany (...)
Informacja od Kamsoftu: "Dla świadczeniodawców, którzy nie sprawdzali uprawnień pacjentów w eWUŚ i nie rejestrowali jednocześnie informacji o dokumentach potwierdzających uprawnienia w systemie dopuścimy zbudowanie komunikatu pozbawionego informacji o dokumentach uprawniających." Zobaczymy jak to zweryfikuje NFZ Mam nadzieje że sami zweryfikują czy dana osoba była ubezpieczona na dany dzień i zapłacą za świadczenia.