Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dla szpitala, który ma kontrakt ponad 100 mln to takie pieniądze to pikuś.
Dlaczego wyłączono możliwość importu świadczeń "rapstatem" . W chwili zakupu licencji na moduł rozliczeniowy oraz import z "Serwuś" ta możliwość była. Czyli w trakcie trwania licencji pozbawiono części istniejącej funkcjonalności programu. Tym samym złamano umowę. Czy to chwilowa wada ?? w związku z zawirowaniami początku roku ?? To ,że format miał być nierozwijany z wątpliwych powodów , nie oznacza ,że można go sobie ot tak wyłączyć. Proszę o wyjaśnienie . W 2010r podjęto taką próbę , jednakże odstąpiono po protestach uzytkowników. Nie byłoby problemu gdyby w momencie wersji programu po zakupie licencji ta opcja była juz nieaktywna , lecz to stało sie w trakcie kolejnej aktualizacji . Rozważam zainteresowaniem taka praktyka UOKIK. czekam na wyjaśnienie
Walnąłem takiego maila via strona KAMSOFTU. Cytuj Dlaczego wyłączono możliwość importu świadczeń "rapstatem" . W chwili zakupu licencji na moduł rozliczeniowy oraz import z "Serwuś" ta możliwość była. Czyli w trakcie trwania licencji pozbawiono części istniejącej funkcjonalności programu. Tym samym złamano umowę. Czy to chwilowa wada ?? w związku z zawirowaniami początku roku ?? To ,że format miał być nierozwijany z wątpliwych powodów , nie oznacza ,że można go sobie ot tak wyłączyć. Proszę o wyjaśnienie . W 2010r podjęto taką próbę , jednakże odstąpiono po protestach uzytkowników. Nie byłoby problemu gdyby w momencie wersji programu po zakupie licencji ta opcja była juz nieaktywna , lecz to stało sie w trakcie kolejnej aktualizacji . Rozważam zainteresowaniem taka praktyka UOKIK. czekam na wyjaśnienie
Moim zdaniem nie mogą ignorować nas, małych Żuczków, bo PPS został napisany specjalnie dla nas. Więksi mogą (powinni) zakupić mocniejszy produkt jak KS-SOMED.Ciekawostką jest fakt, że w Oddziale mówią, że wszystko powinno działać i jest to prawdopodobnie błąd w aplikacji, który zostanie usunięty. Czyżby sami byli nieświadomi całej sytuacji !?Ręce opadają. Zgadzam się z PanDB, musimy stanowczo zadziałać i zasypać Kamsoft protestami !!!
A ja np. stoję ze względu na winę ks-pps (noworodki i świadczenia ratujące życie). Gdyby nie to to już bym kończył rozliczenia
(?) zmiany jakie wprowadzono w rozliczeniach na rok 2013 fizycznie wyeliminowały możliwość obsłużenia w tym formacie chociażby dokumentów potwierdzających uprawnienia - nie było na nie już miejsca (?)
(?) Jeżeli do tej pory udawało Się Państwu korzystać z tego formatu to zostało to właśnie zablokowane (?)
....Zawiodłem się i dlatego stawiam dla Kamsoft wielki "minus" za politykę.Jak tylko pojawi się alternatywa dla KS-PPS będę pierwszym, który namówi klientów na zmianę. A takich jak ja jest na pewno wielu, więc za późno będzie na przeprosiny.