Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Zastanawiam się co zrobić w sytuacji gdy: uprawnienia z e-WUŚ są na bieżąco sprawdzanie, gromadzone w tym katalogu żeby później do raportu wskoczyły, a tu nagle program siądzie, i trzeba wgrać kopię z przed kilku dni albo co gorsza początku miesiąca. Co wtedy z potwierdzeniami z e-WUŚ? Czy będzie można tak po prostu podpiąć tamte przez skopiowanie katalogu, czy trzeba by wykupić licencje do importowania potwierdzeń, tak jak w przypadku serwuśia?
Co do ilości plików, to np. tu jest to opisane:http://ask-leo.com/is_there_a_limit_to_what_a_single_folder_or_directory_can_hold.html
No ładnie, byłem przekonany że pliki z CWU są tożsame z tymi pobranymi bezpośrednio z Ewuś tzn., że można je tak samo zaimportować do bazy za pomocą modułu importu do PPS'a.Właśnie sprawdziłem i w CWU są dokładnie pliki z Ewuś, spakowane zip'em + hasło. Struktura i dane 1:1 jak z Ewuś.Dziwne, że nie można ich zaimportować do bazy w przypadkudopisania brakujących świadczeń po odtworzeniu kopii bezpieczeństwa. Sprawdził to już ktoś?Nie mam jeszcze dodatkowego moduły w PPS :-(
ja się będę właśnie dobijał do Kamsoftu w tej sprawie bo przez ich błąd w programie (zgłoszony 4.01, poprawiony dopiero 18.01)nie mam zapisanych w bazie kilkuset jak nie tysiąca sprawdzeń (dla których operator dostał zielone światło w PPSie..)na szczęście pliki w CWU są i mam je zabezpieczone!pozdrawiamps.: o tych kilkuset niezapisanych do bazy to wiem ale pytanie czy cała reszta się poprawnie zapisała.. powinna być jeszcze opcja serwisowaktóra umożliwiłaby sprawdzenie czy wszystkie pliki z CWU mają swój wpis w bazie!
jak program będzie krzyczał, że nie dokonano weryfikacji pacjenta w tym i w tym dniu to trzeba będzie sprawdzić czy jest plik w CWU
Właśnie sprawdziłem i w CWU są dokładnie pliki z Ewuś, spakowane zip'em + hasło. Struktura i dane 1:1 jak z Ewuś.