Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Jestem tu nowy, zresztą w całym systemie jestem nowy życie zmusza do wyzwań i trudów. Od kilku dni spotykam się z Ewusią, żona jeszcze nic nie wie W przychodni też niewiele wiedzą. Mają Somed. Przy przyjmowaniu pacjentów danego dnia klikają na liście pacjentów sprawdzenie Ewuś, nie rejestrują nic poza tym, żadnych wizyt i zleceń w tym dniu sprawdzenia. W międzyczasie dziewczyna wprowadza zlecenia sprzed kilku dni, które dostała od lekarzy na kartkach. I podobno tak jest ok, bo Somed pamięta, że danego dnia pacjent był sprawdzony i dołączy stosowny identyfikator do raportu do NFZ. Ja mam co do tego wątpliwości, lecz boję się je wyrażać głośno bo i tak już wiedzą, że niewiele wiem Kto ma rację ? Przepraszam jeśli pytanie nie w tym dziale Piotrek
Teraz przydałoby się spotaknei ekspertów ws. ewentualnych poprawek i wypracowania wspolnych rozwiązań.
Dobrze by było Aczkolwiek to nierealne liczę, że błędy wynikające z niedopracowania systemu nie będą rzutowały na wypłacaniu należności za świadczenia dla nas........
I podobno tak jest ok, bo Somed pamięta, że danego dnia pacjent był sprawdzony i dołączy stosowny identyfikator do raportu do NFZ. Ja mam co do tego wątpliwości, lecz boję się je wyrażać głośno bo i tak już wiedzą, że niewiele wiem Kto ma rację ? Piotrek
Cytat: apig w Stycznia 09, 2013, 23:42:53 pmPrzepraszam, że niepotrzebnie spamuję ale odpowiedź mnie rozwaliła Ps. A jak rozumieć ten text z komunikatu:Rodzaj świadczeń - Podstawowa Opieka ZdrowotnaRodzaj świadczenia - przyjmowanie deklaracjiSposób weryfikacji uprawnień w systemie eWUŚ - każdorazowoNie wiem czy widzimy ta sama tabele, ale ja w tej przeslanej na SZOI przez WOW NFZ mam jeszcze kolumne uwagi, a w niej "zakładana zmiana od czerwca 2013 r.". A do tego czasu to jeszcze sie moze wiele zdarzyc, wiec moze poki co sie tym nie przejmujmy
Przepraszam, że niepotrzebnie spamuję ale odpowiedź mnie rozwaliła Ps. A jak rozumieć ten text z komunikatu:Rodzaj świadczeń - Podstawowa Opieka ZdrowotnaRodzaj świadczenia - przyjmowanie deklaracjiSposób weryfikacji uprawnień w systemie eWUŚ - każdorazowo
Cytat: MoNiA112 w Stycznia 10, 2013, 22:04:29 pmDobrze by było Aczkolwiek to nierealne liczę, że błędy wynikające z niedopracowania systemu nie będą rzutowały na wypłacaniu należności za świadczenia dla nas........Ja bym się spodziewał standardowej procedury. Najpierw zapłacą a potem wystawią szablon korekty ...