Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Już wiem!!, nie siedzę cały czas na forum bo mam też inne rzeczy do roboty. Jak mi ktoś UPRZEJMIE podpowie jak usunąć ten wątek to go chętnie usunę - pozdrawiam maciek 777 i Michał
próbowałem wygenerować raport statystyczny za jeden dzień stycznia 2013 roku a tam STOP i "raport nie zawiera żadnego zestawu świadczeń" mimo, że pacjenci są wprowadzeni w dniu wizyty i pozytywnie zweryfikowani w e-wuś
Komunikat dotyczący przekazywania danych statystycznych za 2013 r.Informujemy, że dane sprawozdawcze za wykonane świadczenia w ramach umów na 2013 r. będą mogły być przekazywane dopiero po 31 stycznia 2013 r. Po tym dniu systemy informatyczne Narodowego Funduszu Zdrowia będą obsługiwać komunikat SWIAD w wersji 7.5.0. Świadczenia wykonane w grudniu 2012 r. powinny być sprawozdane w wersji komunikatu 6.4.0.Jednocześnie informujemy, że w atrybucie //okres-fin-zest-swiadcz@tytul-uprawn (obowiązującym dla świadczeń rozliczanych w ramach umów na 2013 r.) komunikatu SWIAD 7.5.0 możliwe będzie przekazywanie wartości "T" (nieżyjący dawca narządów) oraz "RM" (ratownictwo medyczne dla świadczeń statystycznych z wagą 0). W przypadku przekazania wartości "T" lub "RM" nie wymagane jest podanie dokumentów uprawniających.Ponadto dla wartości "UP" i "B" atrybutu //okres-fin-zest-swiadcz@tytul-uprawn należy przekazać w atrybucie //okres-fin-zest-swiadcz/of-nfz-min@kod wartość kodu wskazującą na Oddział Wojewódzki, do którego przynależy pacjent.