Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
1.)Może ktoś wytłumaczy o co chodzi ze zmianami które EWUŚ wprowadza do karty pacjenta (dziecka) jako uprawnienie dodatkowe - DN. Jak należy wypisywać recepty, które drukują się z automatu z dopiskiem DN. Sprawdzam EWUŚ-a z poziomu programu i od pewnego czasu zauważyłem tą zmianę.Sprawdziłem takie dziecko na stronie logowania do Ewuś-a i uzyskałem wynik jak w jpegu poniżej.Więc jak - takie dziecko jest ubezpieczone czy nie ?2.) Może ktoś wie czy i gdzie zapisuje SOMED kody autoryzacji po sprawdzeniu z poziomu programu.Próbowałem szukać, ale jestem za cienki. Bo chyba gdzieś zapisuje, coby później zaraportować do NFZ-u
1.)Może ktoś wytłumaczy o co chodzi ze zmianami które EWUŚ wprowadza do karty pacjenta (dziecka) jako uprawnienie dodatkowe - DN. Jak należy wypisywać recepty, które drukują się z automatu z dopiskiem DN. Sprawdzam EWUŚ-a z poziomu programu i od pewnego czasu zauważyłem tą zmianę.Sprawdziłem takie dziecko na stronie logowania do Ewuś-a i uzyskałem wynik jak w jpegu poniżej.Więc jak - takie dziecko jest ubezpieczone czy nie ?