Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
W KS PPS Raport z wykonanych świadczeń nie "widzi" potwierdzeń ubezpieczenia z CWU . Do tego katalogu zostały wrzucone pliki potwierdzeń z dwóch innych komputerów z ich katalogów CWU z KS PPS używanych do generowania recept .Myślałem.że program automatycznie przypisze pliki ubezpieczeń do danego świadczenia ...
cvc-complex-type.2.4.a: Invalid content was found starting with element 'upraw-dodatkowe'. One of '{"www.csioz.gov.pl/xml/swd-platnik/1":adres-w-polsce}' is expected.
Witam Mam bardzo dziwne pytanie. Otóż mam przypadek znajomej - pięlęgniarki środowiskowej POZ. Pięlęgniarka w świadczenia wpisuje tylko patronaże maluszków. Co w przypadku, gdy nie sprawdzała w EWUS ubezpieczenia pacjenta ? Ma natomiast wszystkie dane np. nr ubezpieczenia. Jak w takim przypadku zrobić raport świadczeń ambulatoryjnych ? Wiem, że przysłowiowe mleko się rozlało, ale proszę o podpowiedź czy jest wyjście z takiej sytuacji ?
Albo wyslac pusty dokument rmua bez nipow, na nfz pisali ze styczeń jest ulgowy
Pięlęgniarka idzie na patronaż i tego samego dnia musi go wpisać jako świadczenie w PPS, jednocześnie sprawdzając przy pomocy F6 ubezpieczenie pacjenta. Czy takie działanie wystarczy by po zakończeniu miesiąca zrobić raport bez problemu?