Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Informacja dla świadczeniodawców rozliczających się w SIMPInformujemy, że w dniu dzisiejszym został udostępniony mechanizm automatycznej weryfikacji statusu uprawnień świadczeniobiorców dla świadczeniodawców realizujących umowy o udzielanie świadczeń w rodzaju profilaktyczne programy zdrowotne w systemie SIMP.W przypadku braku pozytywnego potwierdzenia uprawnienia świadczeniobiorcy, system umożliwia wprowadzenie informacji o dokumencie potwierdzającym prawo do świadczeń.
Na pewno będzie abolicja i będzie można rozliczyć je bez ubezpieczenia...... żartowałem.
Ja niestety nie rozliczam chuk, wiec nic na ten temat nie wiem.
Nie znam się ale zgaduję, że pewnie uzupełniasz przy każdej wizycie. A super system za każdym razem sprawdza w ewuni
UPRAWNIONY - INFORMACJA Z E-WUŚ (ZAPYTANIE SIMP)
Witam,po dodaniu badania w SIMP pojawił się komunikat o tym, że nie można sprawdzić prawa do świadczeń pacjentki. świadczenie nie zostanie rozliczone. Czy Ktoś już się natknął na ten problem? W NFZ nic nie wiedzą, prócz tego, że niby SIMP miał się łączyć z EWUŚ. Wczoraj wpisywałam badania z datą wykonania i komunikatu nie było, dziś z jednodniowym poślizgiem i komunikat już jest...ale gdy wyszukuje badania styczniowe pojawia się ikonka "brak uprawnień do świadczeń".
Idnentyfikator dokumentu to : UBEZPIECZENIE WERYFIKOWANE PRZEZ KS-PPS
Jak coś to będziemy wzywać pacjentki jak NFZ, nie rozliczy cytologii na tej podstawie.