Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Aż mi gacie spadły z wrażenia.
Nie złe, co ?! W domach mają komputery do zabawy ale o komputeryzacji gabinetu nie chcą słyszeć. Niestety ludki starej daty i tylko papier od wielu lat
Dlatego uczymy personel podstawowej obsługi PPS-a czyli logowanie, wejście w moduł rozliczenia wpisanie nr pesel i kliknięcie sprawdź w Ewus a potem to już łatwizna
Cytat: mt_soft w Stycznia 02, 2013, 21:10:06 pmWitam. Tak dokładnie kolego jak piszesz - czyli krótko mówiąc trzeba będzie chyba dzwonić codziennie po świadczeniodawcach i pytać o pesel każdego przyjętego pacjenta tyle że ja mam pod opieką 28 świadczeniodawców i robi mi się z tym mały problem , nie uważasz ?A czy o Ewuś dowiedziałeś się dzisiaj
Witam. Tak dokładnie kolego jak piszesz - czyli krótko mówiąc trzeba będzie chyba dzwonić codziennie po świadczeniodawcach i pytać o pesel każdego przyjętego pacjenta tyle że ja mam pod opieką 28 świadczeniodawców i robi mi się z tym mały problem , nie uważasz ?
Cytat: mt_soft w Stycznia 02, 2013, 21:31:39 pmDlaczego rychło w czas ? Na dziś, tak ja pisałem dzwonię, spisuje pesele, sprawdzam na eWUŚ i pobieram kody autoryzacyjne w XML, zapisuje na dysku, ale czy nie uważacie że jest to "chore" i na dłuższą metę z taką ilością peseli dziennie to się już robi mniej zabawne Dlatego uczymy personel podstawowej obsługi PPS-a czyli logowanie, wejście w moduł rozliczenia wpisanie nr pesel i kliknięcie sprawdź w Ewus a potem to już łatwizna
Dlaczego rychło w czas ? Na dziś, tak ja pisałem dzwonię, spisuje pesele, sprawdzam na eWUŚ i pobieram kody autoryzacyjne w XML, zapisuje na dysku, ale czy nie uważacie że jest to "chore" i na dłuższą metę z taką ilością peseli dziennie to się już robi mniej zabawne
Cytat: maciek777 w Stycznia 02, 2013, 21:42:24 pmDlatego uczymy personel podstawowej obsługi PPS-a czyli logowanie, wejście w moduł rozliczenia wpisanie nr pesel i kliknięcie sprawdź w Ewus a potem to już łatwizna troche ciezko jak wyksztalceni uczniowie nie znaja slow enter czy spacjaehdodatkowa oplata na buty musi byc
A czy możliwe jest przerzucanenie potwierdzenie pomiędzy pps-ami?Tzn czy jesłi przegram pliki zkatalogu CWU tego samego świadczeniodawcy z jednej kopii programu do drugiej to czy ten do którego przegram będzie widział te potwierdzenia??
Aby było jeszcze łatwiej uczymy lekarzy otworzyć przeglądarkę zalogować sie do nerwusia i niech sami klepią pesele.
Cytat: maciek777 w Stycznia 02, 2013, 21:42:24 pmDlatego uczymy personel podstawowej obsługi PPS-a czyli logowanie, wejście w moduł rozliczenia wpisanie nr pesel i kliknięcie sprawdź w Ewus a potem to już łatwizna Cytat: Paweł w Stycznia 02, 2013, 21:50:44 pmAby było jeszcze łatwiej uczymy lekarzy otworzyć przeglądarkę zalogować sie do nerwusia i niech sami klepią pesele.U mnie w okolicy ludzie w rejestracji mają straszny opór przed sprawdzaniem w programie, ile się natłumaczyłem że samo to nic nie da. Najlepsze tłumaczenie jest takie że sprawdzą przez www a później wklepią świadczenie tego samego dnia. Albo oświadczenia wypisane ręcznie które i tak trzeba przepisać do programu.
...ale nie zaczytywał plików potwierdzenia...