Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
..cdprzy próbie wejścia w ROZLICZENIA->Rejestracje->Uprawnienia do świadczeń pojawia się błąd jak w załączniku.
Beta testerzy. Czekamy na kolejną aktualizację
..cdprzypomnę jeszcze tylko bardzo ważną rzecz, którą zauważył już w innym wątku Jarasz.Obojętnie w którym module programu, w miejscu wybierania pacjenta po wpisaniu nazwiska lub nr PESEL rozwija się lista gdzie mamy [F6]. Używając tego przycisku (czyli ręczne sprawdzenie pacjenta) lista nam znika. A że jest to okienko modalne nie możemy nic w programie zrobić. Trzeba użyć klawiszy ALT+TAB i lista pojawia się ponownie.Teraz już idę naprawdę spać
Kateg.: Kartoteki Menu.: Rejestracje->Pacjenci->Import eWUŚOpis: Umożliwiono import plików zawierających status uprawnienia z eWUŚ. Funkcjonalność dostępna po wykupieniu opcji licencji.
Dzięki Marcin za te wszystkie informacje! Mam nadzieję, że ktoś przesłał do kamsoftu zgłoszenie tych błędów, np. z linkiem do tematu
Najbardziej denerwujące jest to, że pomimo obiecanek wygląda na to, że nie będzie możliwości importu plików xml bezpośrednio z eWuni !!!
Ale jazda. No więc postaram się opisać czytelnie.Wszedłem w pacjenta, który miał do tej pory ubezpieczenie: UBEZPIECZONY i oddział 7. W zakładce Uprawnienia 2013 na karcie pacjenta dodałem mu nowe ubezpieczenie w oddziale 2 i dokument ubezpieczeniowy RMUA za 12-2012.Wszedłem w WIZYTĘ, zarejestrowałem i obsłużyłem a następnie w module ROZLICZENIA sprawdziłem którą podstawę ubezpieczenia zapisał do usługi - tą z dokumentem czy tą pierwszą bez.No niestety była ta pierwsza.Dodając usługę poprzez moduł ROZLICZENIA domyślnie pobiera ostatnią podstawę ubezpieczenia. Przechodząc na zakładkę (na karcie dodawania świadczeń w module rozliczenia) uprawnienia 2013 lista jest pusta. Pomimo sprawdzenia pacjenta w eWUŚ (zielony pasek na górze okna) i zaznaczeniu checkboxa pokaż uprawnienia z eWUŚ lista nadal jest pusta. Przy próbie dodania pozycji pojawia się błąd jak w załączniku. Po kilku próbach okazało się, że na karcie pacjenta pomimo wcześniejszych błędów te uprawnienia są widoczne - jedynie nie ma daty wystawienia.Nie wiem w jaki sposób używając modułu POZ lub WIZYTA przypisać pacjentowi dokument uprawniający w przypadku braku potwierdzenia uprawnień z eWUŚ.EDIT: dodam tylko to, że te uprawnienia co pojawiał się błąd usunąłem na karcie pacjenta, jednak podczas wyboru podstawy ubezpieczenia przy dodawaniu usługi są nadal widoczne.EDIT2: zapomniałem jeszcze napisać, że początkowo pomimo tego że przy dodawniu usługi w module ROZLICZENIA program wziął prawidłową podstawę ubezpieczenia (tą z RMUA i OW 2) to pokazywał oddział NFZ 7 (z poprzedeniej podstawy).
...Aha! I kiedy będzie aktualizacja na FTP? Jak mają rozpocząć pracę od 1 stycznia przychodnie, które aktualizują program w ten sposób?