Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Teoretycznie powinno wystarczyć skoro potwierdzenie ważne jest w jednym dniu. Ewentualnie mogą się przyczepić, że weryfikacji dokonał operator innego świadczeniodawcy (no chyba, że specjalista pracuje u tego samego świadczeniodawcy).
Pieczątka adresowa świadczeniodawcy uwzględniająca numer umowy z Narodowym Funduszem Zdrowia
Ze względu na:CytujPieczątka adresowa świadczeniodawcy uwzględniająca numer umowy z Narodowym Funduszem Zdrowiasugerowałbym 2, ale najlepiej pana ministra zapytać
To ja dorzucę kolejną wątpliwość.Czy jeden kod autoryzacyjny można użyć do kilku świadczeń w tym samym dniu ?Np Pacjent poszedł do Lekarza POZ który go skierował do specjalisty i został tam przyjęty w tym samym dniu.Teoretycznie nie powinno być z tym problemu bo kod autoryzacyjny jest przypisany dla danego dnia i pacjenta ale o to jeszcze nikt nie pytał.. ;-)pozdrawiam
Cytat: PiotrSz w Grudnia 28, 2012, 19:56:21 pmTo ja dorzucę kolejną wątpliwość.Czy jeden kod autoryzacyjny można użyć do kilku świadczeń w tym samym dniu ?Np Pacjent poszedł do Lekarza POZ który go skierował do specjalisty i został tam przyjęty w tym samym dniu.Teoretycznie nie powinno być z tym problemu bo kod autoryzacyjny jest przypisany dla danego dnia i pacjenta ale o to jeszcze nikt nie pytał.. ;-)pozdrawiam...PS. A co to za specjalista, że dziś skierowanie dziś wizyta?
Cytat: Tomasz w Grudnia 28, 2012, 10:06:14 ammam pytanie jeśli ustawię w PPS automatyczną weryfikację ubezpieczenia z ewuś i większość usług będzie wpisywana bezpośrednio do pps, ale część usług będzie na bieżąco jedynie weryfikowana w serwuś a dopiero kolejnego dnia wpisywana do pps i na koniec miesiąca będzie prowadzona synchronizacja to czy nie będzie konfliktu pomiędzy pomiędzy tą automatyczną weryfikacją (dla błędnej daty) i właściwą weryfikacją z serwuś? Czy na etapie synchronizacji system sam wybierze właściwy "kod weryfikacji" lub czy będzie to można zrobić ręcznie? najlepiej wysłać to pytanie do Kamsoftu i oczywiście wklej odpowiedź -> Paweł - tutaj nikt nie wątpi w inteligencję programu, jakby chciał to sam robiłby wszystko, ale chce dać nam, userom, pole do popisu
mam pytanie jeśli ustawię w PPS automatyczną weryfikację ubezpieczenia z ewuś i większość usług będzie wpisywana bezpośrednio do pps, ale część usług będzie na bieżąco jedynie weryfikowana w serwuś a dopiero kolejnego dnia wpisywana do pps i na koniec miesiąca będzie prowadzona synchronizacja to czy nie będzie konfliktu pomiędzy pomiędzy tą automatyczną weryfikacją (dla błędnej daty) i właściwą weryfikacją z serwuś? Czy na etapie synchronizacji system sam wybierze właściwy "kod weryfikacji" lub czy będzie to można zrobić ręcznie?
Potwierdzenia zapisywane są w katalogu CWU â system wybierze właściwy kod weryfikacji (czy to z automatycznej weryfikacji w systemie bądź z pliku z weryfikacji ze strony www lub serwuś). Ważne aby weryfikacji ubezpieczenia dokonywać w dniu świadczenia â import pliku weryfikacji (opcja dodatkowo płatna) i wpis świadczenia do systemu można dokonać później.
Cytat: miszol w Grudnia 28, 2012, 12:35:55 pmCytat: Tomasz w Grudnia 28, 2012, 10:06:14 ammam pytanie jeśli ustawię w PPS automatyczną weryfikację ubezpieczenia z ewuś i większość usług będzie wpisywana bezpośrednio do pps, ale część usług będzie na bieżąco jedynie weryfikowana w serwuś a dopiero kolejnego dnia wpisywana do pps i na koniec miesiąca będzie prowadzona synchronizacja to czy nie będzie konfliktu pomiędzy pomiędzy tą automatyczną weryfikacją (dla błędnej daty) i właściwą weryfikacją z serwuś? Czy na etapie synchronizacji system sam wybierze właściwy "kod weryfikacji" lub czy będzie to można zrobić ręcznie? najlepiej wysłać to pytanie do Kamsoftu i oczywiście wklej odpowiedź -> Paweł - tutaj nikt nie wątpi w inteligencję programu, jakby chciał to sam robiłby wszystko, ale chce dać nam, userom, pole do popisu oczywiście napisałem do Kamsoftu równocześnie z zamieszczeniem pytania tutaj odpowiedź:CytujPotwierdzenia zapisywane są w katalogu CWU â system wybierze właściwy kod weryfikacji (czy to z automatycznej weryfikacji w systemie bądź z pliku z weryfikacji ze strony www lub serwuś). Ważne aby weryfikacji ubezpieczenia dokonywać w dniu świadczenia â import pliku weryfikacji (opcja dodatkowo płatna) i wpis świadczenia do systemu można dokonać później.1) musimy wierzyć w inteligencje programu 2) wychodzi na to, że pliki pobrane z www też będę mogły być importowane, a wcześniej była mowa, że nie będzie takiej możliwości.
wcześniej była mowa, że nie będzie można ręcznie wpisywać kodów z portalu eWUŚ, pliki miało się niby dać importować przez dodatkową opcję .. ale jak patrzę na nowy cennik PPSa po wydaniu aktualnej wersji progrmau to jest opcja ale importu plików z serWUŚia ... QWA ...
Cytat: PiotrSz w Grudnia 29, 2012, 18:48:50 pmwcześniej była mowa, że nie będzie można ręcznie wpisywać kodów z portalu eWUŚ, pliki miało się niby dać importować przez dodatkową opcję .. ale jak patrzę na nowy cennik PPSa po wydaniu aktualnej wersji progrmau to jest opcja ale importu plików z serWUŚia ... QWA ...Nie czytasz uważnie.
Funkcja importu dokumentów potwierdzających uprawnienia z systemu SerWUŚMożliwość zamawiania modułu zostanie uruchomiona w styczniu 2013 roku. Moduł zapewnia automatyczną współpracę z systemem SerWUŚ oraz import ręcznie zapisanych dokumentów potwierdzających uprawnienia ze strony https://ewus.nfz.gov.pl.
Cytat: Paweł w Grudnia 29, 2012, 19:39:12 pmFunkcja importu dokumentów potwierdzających uprawnienia z systemu SerWUŚMożliwość zamawiania modułu zostanie uruchomiona w styczniu 2013 roku. Moduł zapewnia automatyczną współpracę z systemem SerWUŚ oraz import ręcznie zapisanych dokumentów potwierdzających uprawnienia ze strony https://ewus.nfz.gov.pl.No i ? Jest opcja importu z SerWUŚ (czyli kolejny QWA Portal z kontami i szkoleniem kilkudziesięciu osób ?) a nie z Portalu eWUŚ do którego już są konta i nt którego szkoliłem personel, żeby używać w sytuacji awaryjnej (lub na kompach w poradniach na których nie mogę mieć PPSa)No chyba, że ja dalej czegoś nie kumam ..Pozdrawiam
No właśnie może uściślijmy ja rozumiem to tak, że mamy 3 możliwości:1) Sprawdzanie ubezpieczenie w PPS-ie po skonfigurowaniu ustawień Ewusia w programie (bezpłatne)2) Przez Ewusia i możliwość importu zapisanych na dysku plików xml przez dodatkowy moduł w PPS-ie (płatne)3) Przez SerWusia i możliwość importu przez moduł dodatkowy w PPS-ie (płatne)Mam rację czy się mylę?