collapse

Reklama

Autor Wątek: Średni rzeczywisty czas oczekiwania nie może być równy 0  (Przeczytany 6930 razy)

Offline plb1985

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
  • Podlaski OW
Średni rzeczywisty czas oczekiwania nie może być równy 0
« dnia: Grudnia 17, 2012, 23:38:35 pm »
"Średni rzeczywisty czas oczekiwania nie może być równy 0 gdy liczba osób skreślonych z powodu wykonania świadczenia z ostatnich 6 miesięcy jest większa od 0"

Czy ktoś może wyjasnić ten błąd? Tak, wpisałem czas oczekiwania równy 0, ponieważ wszyscy pilni pacjenci są przyjmowani w dniu zgłoszenia - czyżby kilka godzin oczekiwania należało traktować jako 1 dobę?

Offline Jarasz

• Super Specjalista
  • Pomógł? 33
  • Bydgoszcz
Odp: Średni rzeczywisty czas oczekiwania nie może być równy 0
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 18, 2012, 10:00:33 am »
Z tego co się orientuję, to pacjent przyjmowany w dniu zgłoszenia nie jest pacjentem kolejkowym. Pacjenta do kolejki wpisujesz tylko wówczas, gdy placówka nie może udzielić świadczenia w dniu zgłoszenia się pacjenta.

Offline plb1985

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
  • Podlaski OW
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 18, 2012, 18:58:07 pm »
Jeszcze gwoli wyjaśnienia - rozliczam ginekologię i położnictwo, więc nie sprawozdaję peselowych wykazów, a tylko raporty ze średnim czasem oczekiwania, liczbę oczekujących i 3 liczby skreślonych. O ile z pacjentkami stabilnymi nie ma problemu, o tyle w raporcie o pilnych (wszystkie pilne przyjęte w dniu zgłoszenia się do poradni) wpisywałem ich konkretną ilość, a czas oczekiwania równy 0.

Czy mam rozumieć więc, że nie powinienem w ogóle uwzględniać w raporcie pacjentek pilnych i wpisywać same zera?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 18, 2012, 19:23:13 pm »
1. Pilne to nie znaczy, że mają być przyjęte w dniu zgłoszenia (od natychmiastowych przyjęć jest pogotowie, izba przyjęć i sor)
2. Jeżeli przychodzi pacjentka i jest przyjmowana w dniu zgłoszenia to nie oczekuje w kolejce.
3. W kolejce zapisujemy osoby pierwszorazowe bądź osoby z nową jednostką chorobową. Czy każda osoba "pilnie" przyjęta podchodzi pod takową?

Offline problem

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 14, 2013, 13:24:31 pm »
Prawdopodobnie pacjenci są w terminarzu wpisani jako kolejka, podczas gdy w tym przypadku powinno być "wizyta pacjenta" skoro świadczenie jest udzielane w dniu zgłoszenia. Skoro jest pacjent w kolejce i jest z niej skreślony to mam to co mamy, program idealny nie jest. A szkoda. Jak to poprawić? Zrobić w tym miesiącu kolejkę ręcznie a w następnym robić dobrze.
Upsss... nie spojrzałem na datę, sorry.

Offline Nina24

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 15, 2013, 09:45:26 am »
Prawdopodobnie pacjenci są w terminarzu wpisani jako kolejka, podczas gdy w tym przypadku powinno być "wizyta pacjenta" skoro świadczenie jest udzielane w dniu zgłoszenia. Skoro jest pacjent w kolejce i jest z niej skreślony to mam to co mamy, program idealny nie jest. A szkoda. Jak to poprawić? Zrobić w tym miesiącu kolejkę ręcznie a w następnym robić dobrze.
Upsss... nie spojrzałem na datę, sorry.
mam też taki problem, nie wiem jak utworzyć kolejkę poprawnie, pacjent został zapisany na kolejkę, w przyszłości, następnie poszedł do doktora, a ten go przyjął, gdzie świadczenie zostało zrealizowane w dniu wpisania pacjenta do kolejki, teraz mam problem przy wysyłaniu kolejek i nie wiem jak to poprawić. Czy ktoś miał podobny problem?

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 449
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9402 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3144 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]