collapse

Reklama

Autor Wątek: Medycyna szkolna  (Przeczytany 4972 razy)

Offline Ferdynand

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -2
Medycyna szkolna
« dnia: Sierpnia 20, 2012, 18:14:52 pm »
Witajcie,

czy macie jakieś patenty na aktualizację deklaracji medycyny szkolnej w PPS-ie. Dzieciaki urosły o rok, kilku pewnie odeszło a i paru doszło. Jak to robicie u siebie.

Dzięki za info.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Medycyna szkolna
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 20, 2012, 19:25:54 pm »
Usuwamy te co odeszły i dodajemy nowe.

Offline Ferdynand

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -2
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2012, 17:57:48 pm »
Dzięki. A możesz mi jeszcze podpowiedzieć jak wygenerować listę uczniów z rozbiciem na poszczególne klasy a nie całą listę alfabetycznie wszystkich deklaracji szkolnych? Mam z tym duży problem a czasu coraz mniej.
Tak w ogóle to rozumiem, że są wakacje ale listę pobrałem z ostatniego (czerwcowego) raportu deklaracji. teraz tych pozycji nigdzie nie mogę znaleźć.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2012, 20:35:38 pm »
Z rozbiciem na klasy? Hmm ciekawe. A wpisywałeś to gdzieś czy program sam ma to zrobić?

Offline dobie

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • Podlasie
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2012, 21:28:11 pm »
ja kiedyś wpisywałem klasy w kolumnę uwag by było łatwiej. Ale jedynym rozsądnym sposobem jest tak jak mówił kolega wyzej, Robię nieaktywnych Ci co odchodzą i potem je usuwam. I dodaję jedynie nowych

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2012, 21:36:24 pm »
A ktoś robi inaczej? Usuwasz tych co odeszli i dodajesz nowych. Na cholerę jakieś dzielenie na klasy? Ty bardziej, że schodzi jakieś 10 min na wszystko

Offline Ferdynand

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -2
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 25, 2012, 12:49:50 pm »
No tak. Tylko ja mam problem bo ja ich w ogóle nie widzę! Z ostatniego raportu deklaracji wyciągnąłem tylko, że mają deklaracje złożone 31-08-2011 i wycofane 30-06-2012. I tyle mam wiedzy. Listę wyciągnę z tego raportu. Ale co dalej. Jak zmienić z powrotem statusy deklaracji. Uczniów w bazie osób mam ale na liście deklaracji już nie (no chyba, że jest przy okazji pacjentem ośrodka). W ogóle jak klikam na pielęgniarkę naucz i wychow. w typie deklaracji to mam NIC. Mam ich wszystkich (byli uczniowie, obecni) w wycofanych.
A czy np. wyfiltrowanie daty wycofania deklaracji na 30-06-2012 (zawężam do obecnych uczniów na dzień 30-06) i kliknięcie "przywróć" z datą 31-08-2012 rozwiąże problem? Potem wywalić tych co odeszli i dodać pierwszaków. Ma to sens?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2012, 13:02:45 pm wysłana przez Ferdynand »

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 25, 2012, 13:18:22 pm »
Pytanie tylko dlaczego wycofywałeś te deklaracje?

Offline Ferdynand

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -2
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 25, 2012, 13:23:30 pm »
Odpowiedź jest taka, że nie wiem, bo to nie ja robiłem. Poprzednik tak uczynił a ja przejąłem schedę i się trochę motam bo pierwszy raz dostałem szkolną- stąd panika lekka;-). Ale generalnie jak zrobię jak opisywałem powyżej to wg Wan powinno się udać czy coś się może złego wydarzyć?
I jak oglądam historię tych deklaracji to tak co roku. Wycofane z końcem czerwca, składane z końcem sierpnia. Tylko pytanie czy NFZ się nie przyczepi o brak papierów. Niby jest to nowa deklaracja, a na moje to uczeń składa na poczatku edukacji i wycofuje z końcem tejże. Dobrze myślę?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2012, 13:25:57 pm wysłana przez Ferdynand »

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 26, 2012, 12:28:13 pm »
Ja tam wycofuję ucznia dopiero kiedy kończy szkołę i całkowicie odchodzi, a nie jak się kończy rok szkolny
Edward z Kętrzyna

Offline bart

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 117
  • Dolnośląski OW
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 26, 2012, 15:31:45 pm »
Odpowiedź jest taka, że nie wiem, bo to nie ja robiłem. Poprzednik tak uczynił a ja przejąłem schedę i się trochę  motam bo pierwszy raz dostałem szkolną- stąd panika lekka;-). Ale generalnie jak zrobię jak opisywałem powyżej to wg Wan powinno się udać czy coś się może złego wydarzyć?
I jak oglądam historię tych deklaracji to tak co roku. Wycofane z końcem czerwca, składane z końcem sierpnia.
Pewnie dlatego poprzednika pogonili ;-)

W Zarządzeniu Prezesa pisze wyraźnie
(ale widać nie wszyscy czytają zarządzenia - do czego już na tym forum przywykliśmy)

Paragraf 27. ust. 7 (85/2011/DSOZ) mówi w tej sprawie dość wyraźnie:

" Do rozliczania świadczeń w miesiącach lipiec i sierpień przyjmuje się liczby uczniów
  zweryfikowane na dzień 1 czerwca roku obowiązywania umowy "

i tylko ważne, aby (ust.6)

" Listy uczniów, o których mowa w ust. 4 należy potwierdzać przynajmniej w marcu i październiku
  każdego roku, podpisaną przez dyrektorów szkół, informacją o liczbie uczniów objętych opieką
  przez świadczeniodawcę w każdej szkole: informację sporządzoną zgodnie ze wzorem
  określonym w umowie, należy przekazywać do oddziału Funduszu w formie pisemnej,
  w terminach do dnia 7 marca i dnia 7 października każdego roku"

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 447
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9397 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3143 Wiadomości
09061303
3075 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2964 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]