collapse

Reklama

Autor Wątek: pieczątka nagłówkowa  (Przeczytany 15563 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline medd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
pieczątka nagłówkowa
« dnia: Marca 31, 2012, 21:22:23 pm »
rozporzadzenie o dokumentacji medycznej przytoczone  mowi, ze w dokumentacji zewnetrznej (czyli np skierowaniu) musi znalezc sie kod identyfikacyjny, o którym mowa w przepisach
wydanych na podstawie art. 13 ust. 5 ustawy z dnia 30 sierpnia 1991 r. o zakładach opieki zdrowotnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 14, poz. 89,
z późn. zm.2)), zwany dalej ?kodem resortowym?, stanowiący I część systemu resortowych kodów identyfikacyjnych ? w przypadku zakładu
opieki zdrowotnej,

Rozprozadzenie w sprawie kodow resortowych mowi, że Część I systemu stanowi składający się z 7 znaków numer księgi rejestrowej zakładu.

Wszystko jest ok, jesli dotyczy to NZOZ przed wejsciem ustawy leczniczej.
PO aktualizacji danych u wojewody, numer ksiegi rejestrowej zakladu ma 15znakow.

Czy w takim razie na pieczatce naglowkowej wpisywac stary 7znakowy numer niezgodny z aktualna ksiega rejestrowa czy nowy 15 znakowy niezgodny z obowiazujacym rozporzadzeniem. W obu przypadkach nie bedzie to zgodne z prawem

Offline nzozmeandra

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
Odp: pieczątka nagłówkowa
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 05, 2012, 14:42:36 pm »
Po nowelizacji danych u wojewody I Część ma 12 znaków i to jest ten który moim zdaniem obowiązuje. W ustawie jest napisane par 10.1 punkt 1 podpunkt C "...kodem resortowym, stanowiącym I cześć systemu resortowych kodów..." a to jest numer księgi rejestrowej (tak się dowiedziałem w urzędzie)

Offline MEDIK

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2012, 21:46:09 pm »
a co w momencie, kiedy nie dokonaliśmy jeszcze zmian w rzoz? Nawiasem mówiąc mamy zmieniony numer księgi rejestrowej, zostaliśmy z automatu przeniesieni do innego urzędu wojewódzkiego ze względu na to, że nasza siedziba znajduje się w innym województwie niż nzoz. Narazie jesteśmy w trakcie załatwiania REGONU 14cyfrowego, potem decyzja sanepidu do której potrzebujemy mieć regulamin itp.. Nie wiem czy wszyscy już dokonali zmian, ale my chyba dosyć późno się za to zabieramy, bo jednak troszkę tego będzie.. Jeżeli ktoś ma jakieś cenne wskazówki dotyczące dokonywania zmian w RZOZ to bardzo proszę :)

Może zadam pytanie, bo pani w Urzędzie Wojewódzkim nie potrafiła mi na nie odpowiedzieć.. Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą w ramach prowadzonej działalności prowadzi NZOZ. Nazwa firmy przykładowo: Zakład Wielobranżowy Jak Kowalski. Co mamy wpisać we wniosku jako oznaczenie PODMIOTU LECZNICZEGO? Zakład Wielobranżowy Jak Kowalski czy samo Jak Kowalski czyli tylko imię i nazwisko? Bardzo proszę o podpowiedź..

Offline medd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 29, 2012, 16:45:22 pm »
wpisujesz nazwe ktora jest podana jako oznaczenie przedsiebiorcy w ewidencji Dzialalnosci Gospodarczej.czyli pewnie Zakład Wielobranżowy Jak Kowalski.

Offline MEDIK

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 02, 2012, 10:44:18 am »
a jak będzie na pieczątkach w przychodni? Pozostanie Specjalistyczny Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej czy będzie Zakład Wielobranżowy Jan Kowalski itp? Pieczątka podmiotu leczniczego czy przedsiębiorstwa podmiotu?

Offline medd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 02, 2012, 14:19:48 pm »
na pieczatce musza byc dane podmiotu leczniczego. dane przedsiebiorstwa na podstawie aktualnych przepisow nie musza nigdzie wystepowac.

Offline MEDIK

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 05, 2012, 23:13:22 pm »
rozumiem zatem, że pisząc regulamin organizacyjny wszędzie będę posługiwała się podmiotem leczniczym czyli: cel ZAKŁADU WIELOBRANŻOWEGO Jak Kolwalski a nie cel NZOZ Medik, Struktura organizacyjna ZAKŁADU WIELOBRANŻOWEGO Jak Kowalski a nie struktura organizacyjna NZOZ Medik itp?

Offline medd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 06, 2012, 11:10:19 am »
ja zrobilem tak, ze regulamin dotyczy dzialalnosci medycznej PODMIOTU LECZNICZEGO.
Firma bedaca podmotem leczniczym niekoniecznie musi swiadczyc tylko uslugi medyczne.
A potem napisalem, ze swiadczenia sa wykonywane w przedsiebiorstwie podmiotu leczniczego (dawny nzoz) zwnageo dalej ZAKLADEM.
No i dalej wszdzie posluguje sie pojeciem ZAKLAD.

Offline MEDIK

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 06, 2012, 17:59:53 pm »
NZOZ może pozostać w nazwie prawda? mozna dalej posługiwać się nazwą np NZOZ MEDIK w regulaminie?

Offline medd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 07, 2012, 15:46:56 pm »
pozostać moze, tylko
zawsze musi byc nazwa podmiotu leczniczego ktory ma 9znakowy REgon, ktory tez ma byc.
Jak dodatkowo wpiszesz NZOZ - czyli przedsiebiorstwo to poamietaj ze REGON jest 14znakowy, i zeby nie bylo nieporozumiem trzeba by go wpisac tez w pieczatce

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 07, 2012, 16:48:19 pm »
a Wy już macie 14 znakowe regony??? Z tego co słyszałem to dopiero mają wejść w życie przepisy

Offline medd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 07, 2012, 17:20:31 pm »
ja mam
skladasz wniosek do GUS i otrzymujesz od reki nowy 14znakowy regon, dla przedsiebiorstwa podmiotu leczniczego.
poczatkowe nr sa takie same jak REGON podmiotu, dochadza potem cyferki na koncu

Offline MEDIK

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 07, 2012, 17:20:59 pm »
w celu upewnienia:
Zakład Wielobranżowy Jan Kowalski (9 cyfr REGONU)
Specjalistyczny Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej MEDIK (14 cyfr REGONU)

i najlepiej wpisać je na pieczątce razem? Dosyć duża pieczątka będzie, bo
Podmiot Leczniczy ma siedzibę w Warszawie więc wypadało by wpisać
Przedsiębiorstwo działa na śląsku więc i tutaj trzeba by wpisać adres itp :)

Jakie dane trzeba potrzebne są na pieczątce? Oba REGONY i dla podmiotu i dla przedsiębiorstwa?

Offline medd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 07, 2012, 20:24:34 pm »
Specjalistyczny Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej MEDIK (14 cyfr REGONU) - z tego co wiem nie jest potrzebne, gdyz sa to dane ktore nie sa nigdzie wykorzystywane. Maja znaczenie czysto organizacyjne.

Offline MEDIK

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 07, 2012, 20:43:40 pm »
a czy pisząc regulamin organizacyjny mogę powoływać się cały czas na SNZOZ "NOVUM" czyli na przedsiębiorstwo podmiotu? Oczywiście na wstępie zaznaczyłam, że podmiotem leczniczym jest zakład wielobranżowy ale działalnośc medyczna jaką podmiot leczniczy prowadzi nie jest jedyną działalnością więc bez sensu pisać, że zakład to i tamto..
przez cały czas posługuję się nazwą SNZOZ NOVUM i nie wiem, czy to dobrze jest :)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 603
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]