collapse

Reklama

Autor Wątek: kierowanie przez lekarza POZ  (Przeczytany 5618 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline el_salvo

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
kierowanie przez lekarza POZ
« dnia: Marca 15, 2012, 18:41:42 pm »
Witam mam 2 "trudne " przypadki

1. Lekarz POZ (internista) skierował do nas pacjenta na wyciąg Glissona
2. Lekarz POZ (lek choróe dziecięcych) skierował dziecko na rehabilitację - stan po rekonstrukcji kolana

Pytanie  - czy te skierowania sa ważne?? (czy nie jest to przypadkiem dysfunkcja narządu ruchu)

Pomóżcie please

Offline marius987

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
Odp: kierowanie przez lekarza POZ
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 05, 2012, 09:21:29 am »
jak dla mnie jest to dysfunkcja. lekarz POZ nie może dać skierowania na zabiegi, jeśli dysfunkcja jest spowodowana wadą postawy. jeśli nie masz nic takiego napisanego na skierowaniu, to przyjmujesz pacjenta

Offline el_salvo

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 17, 2012, 18:26:06 pm »
dzięki

Offline marius987

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 11, 2012, 14:34:44 pm »
Kolejne pytanie mam: lekarz POZ kieruje pacjenta na zabiegi w domu. Pacjent jest 3 lata po urazie, więc czy mogę odmówić mu reh, gdyż zgodnie z ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ZDROWIA1)z dnia 30 sierpnia 2009 r. par.6 jego czas minął,czy wysyłać fizykoterapeutę i mieć spokojną głowę. Obawiam się, że przy ewentualnej kontroli NFZ zakwestionuje te usługi w tym w/w przypadku trzeba będzie zwracać środki finansowe. Jedyne co mam na obronę, to fakt, że nie mam jak sprawdzić, czy lekarz POZ wystawił skierowanie zgodnie z prawem i tylko tym o których mówi w/w rozporządzenie. Np. dzisiaj dzwonił do mnie fizykoterapeuta i oznajmia, że jest u pacjenta, który miał cito na skierowaniu po udarze, a okazuje się że udar był 4 lata temu! To tylko jeden przykład z wielu jakie mam.

Jeśli ktoś może pomóc, to czekam na info. Jak sa jakieś inne przepisy prawa w tym temacie, to jeśli nie problem, proszę o podanie linków.

Dziękuję bardzo.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 544
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]