Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
To wszystko zależy kto przyjedzie na kontrolę. Ja jestem po kilku kontrolach w ostatnim czasie i takimi rzeczami się interesowali. Nawet nie wytknęli że na skierowaniu nie ma wszystkich pieczątek. Głównie ich interesowała zgodność harmonogramu podanym w ofercie, a harmonogramem rzeczywistym pracy poradni oraz prawidłowość wykazywania porad.
Ostatnio widziałem coś takiego "Czy na zewnątrz budynku są podane godziny przyjęć lekarzy?" Czy cos takiego. Chyba kogoś pojebało.
Mają wykonanie wysyłane w raporcie statystycznym i porównują z deklarowanym harmonogramem z oferty. My dostaliśmy pismo z NFZ-tu że mamy niezgodny harmonogram i mieliśmy dwa tygodnie na usunięcie. I jak nie usunęliśmy to przyjechała kontrola i będzie kara.
a co powiecie na takie cuda w najnowszych regułach walidacyjnych centrali ?http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=0&dzialnr=17&artnr=4803&b=1Kod sprawdzenia | Nazwa sprawdzenia | Kod błędu | System zwraca komunikat zwrotny dla świadczeniodawcy o treści:50811006 | Sprawdzenie liczby sprawozdanych świadczeń w stosunku do czasu ich wykonywania określonego wharmonogramie (potencjał zakontraktowany) | 50811006 | Liczba sprawozdanych świadczeń wykonanych przezosobę personelu medycznego przewyższa liczbę świadczeń możliwych do wykonania w czasie określonym wharmonogramie zakontraktowanym50811005 | Sprawdzenie liczby sprawozdanych świadczeń w stosunku do czasu ich wykonywania określonego wharmonogramie (potencjał deklarowany) | 50811005 | Liczba sprawozdanych świadczeń wykonanych przez osobę personelu medycznego przewyższa liczbę świadczeń możliwych do wykonania w czasie określonym wharmonogramie deklarowanym to dopiero będą jaja jak to zaczną sprawdzać ... ;-)pozdrawiam
Ale to chyba tylko w umowach PSY i bo przy każdej poradzie jest określona ilość minut trwania porady.Może jeszcze w REH ambulatoryjnej w przypadku ćwiczeń indywidualnych.Zobaczymy.