Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Czy błąd masz we wszystkich świadczeniach w raporcie
czy też masz kilku pracowników medycznych i u jednego masz zły identyfikator
mam jednego pracownika medycznego tylko nie bardzo wiem o jaki identyfikator chodzi
WitamNa początku chce zaznaczyć że jestem poczatkujący w zmaganiach z NFZ
Mam problem gdyż wygenerowałem raport do NFZ zaczytalem do SZOI i sypnelo bledami1. 2 Błąd kontaktu 50801003 Niepoprawny typ identyfikatora personelu realizującegochyba znalazłem rozwiazanie http://forumpps.pl/index.php?topic=2852.0 choć jeszcze nie znalazłem gdzie to w PPS zmienić
zaczytałem raport do KS-PPS i czy musze poprawiać teraz poszczególne pozycje odzielnie czy można to jakoś globalnie zmienić ?czy po zmianach mam wykasować poprzedni raport do NFZ czy generować nowy ?
nie zapominajmy o guziczku "Odfiltrowane" w module rozliczenia, ja go polubiłam
Mam nadzieje że umiesz robić kopie bezpieczeństwa!!! zanim zaczniesz działać na żywym organiźmie!!!
Cytat: Danek w Lutego 06, 2012, 22:46:40 pmMam nadzieje że umiesz robić kopie bezpieczeństwa!!! zanim zaczniesz działać na żywym organiźmie!!!zrobilem kopie przed generowaniem raportu do NFZ czy moze za tem cofnać baze do tego momentu i od nowa zrobić generowanie raportu, zaczytanie do SZOI itd ?gdyż przypadkiem (testowo) założyłem kolejne raporty.
Cytat: lukaszek w Lutego 06, 2012, 23:12:10 pmCytat: Danek w Lutego 06, 2012, 22:46:40 pmMam nadzieje że umiesz robić kopie bezpieczeństwa!!! zanim zaczniesz działać na żywym organiźmie!!!zrobilem kopie przed generowaniem raportu do NFZ czy moze za tem cofnać baze do tego momentu i od nowa zrobić generowanie raportu, zaczytanie do SZOI itd ?gdyż przypadkiem (testowo) założyłem kolejne raporty.Przyjmij zasadę, że od momentu wysłania raportu do NFZ kopia bazy wykonana przed tym faktem jest już nieaktualna.
Cytat: lukaszek w Lutego 06, 2012, 22:32:44 pmmam jednego pracownika medycznego tylko nie bardzo wiem o jaki identyfikator chodziJaki zakres świadczeń i jaki zawód medyczny pracownika?
A czy: Wynik weryfikacji w rap.zw. jest: Udostępniony ?