Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
WitamProszę o pomoc w jaki sposób wybrać pacjentów do 18 roku życia (którzy mają deklarację zapisu do lekarza lub pielęgniarki lub szkoły)??Owszem w KS-PPS jest to tylko możliwe do jednego - i tu jest problemPozdrawiamsmok
no właśnie - to jest filtr tylko do deklaracji - a ja chcę pacjentów - (jden pacjent może miec kilka deklaracji)
Cytat: smok w Stycznia 19, 2012, 21:47:45 pmno właśnie - to jest filtr tylko do deklaracji - a ja chcę pacjentów - (jden pacjent może miec kilka deklaracji)No to pozostaje SQL ...
Zaznacz w deklaracjach tylko wiek pacjenta---- do 18 lat ---bez wskazywania do kogo jest deklaracja i wyświetli tylko pacjentów do 18 roku zycia. Trzeba podac na jaki dzień jest to filtrowane . Pierwsze okienko
Ale ja nie czaje w czym jest problem wyfiltrować w PPS-ie 18 lat, wywalić od excela tak jak pisze PiotrSz i posortować po nazwisku i już chyba że może coś pominąłem...