collapse

Reklama

Autor Wątek: Problem z cyklami zabiegowymi  (Przeczytany 28395 razy)

Offline maciek777

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 81
  • Mazowiecki OW
Odp: Problem z cyklami zabiegowymi
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 01, 2011, 21:13:53 pm »
Coś mi się wydaję, że to kolejny bubel SZOI mogę się oczywiście mylić  ;) a próbowałeś dzwonić do Swojego OW, co Oni na to?
Wróżbita maciek już nie wróży, bo zamknął się w sobie :p

Offline kotek

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 01, 2011, 23:10:53 pm »
Witam, u mnie dzisiaj to samo, wszystkie usługi wróciły z weryfikacji z szoi z błędem: przekroczony limit dni zabiegowych dla jednego cyklu a około połowa wróciła z błędem: przekroczony limit wykonanych cykli zabiegowych dla jednego skierowania, robiłem tak jak zawsze, 10 dni w cyklu itp, kazdy pacjent ma nie mniej niz trzy zabiegi jeśli może to coś sugerować, proszę o każdą pomoc!

Offline maciek777

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 81
  • Mazowiecki OW
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 01, 2011, 23:20:03 pm »
Jestem co raz bardziej przekonany że Kamsoft ustawił filtry na "piękne oczy" w związku z tym komunikatem o centralnej weryfikacji http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=0&dzialnr=17&artnr=4693&b=1 i będzie podobnie jak było tu http://forumpps.pl/index.php?topic=4858.msg28172#msg28172 ale to tylko domysły...

Edit: A może by to przenieść do odpowiedniego działu  Pawełku ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2011, 23:36:14 pm wysłana przez maciek777 »
Wróżbita maciek już nie wróży, bo zamknął się w sobie :p

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 02, 2011, 08:37:25 am »
witam

u mnie w Malopolsce juz to samo
wczoraj pomimo, ze wszystkie zwrotki do I fazy i wszystkie pliki z weryfikacji portalowej mialem wczytane to na portalu wisialo prawie 4tys produktow niezweryfikowanych (STM, AOS, REH).
AOS wczoraj zeszlo bez bledow, STM dalej wisi a REH zeszlo rano i caaaala kupa bledow z cyklami i skierowaniami jak u Was ... :-/
wg mnie blad po stronie weryfikacji NFZ

pozdrawiam

Offline kotek

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 02, 2011, 12:00:23 pm »
witam, rozmawiałem przed chwilą z informatykiem i powiedział, że to jest błąd po stronie nfz i żeby poczekać aż jeszcze raz zrobią weryfikację, także spokojnie:) wielokpolski nfz, reh.

Offline Kor

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:18:23 pm »
Witam
Problem rozwiązany. Błąd faktycznie po stronie SZOI. Niemniej powtórne zwrotki do raportów które wisiały na szoiu nie rozwiązały sprawy. Potrzebne było ponowne wysłanie raportu po wcześniejszym jego podniesieniu. Dopiero to spowodowało wygenerowanie raportu zwrotnego bez błędów . Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc i życzę Wesołych Świąt .
Pozdrawiam

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 06, 2011, 08:59:22 am »
Witam
Problem rozwiązany. Błąd faktycznie po stronie SZOI. Niemniej powtórne zwrotki do raportów które wisiały na szoiu nie rozwiązały sprawy. Potrzebne było ponowne wysłanie raportu po wcześniejszym jego podniesieniu. Dopiero to spowodowało wygenerowanie raportu zwrotnego bez błędów . Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc i życzę Wesołych Świąt .
Pozdrawiam

Jaki Oddział NFZ?

Czy u kogoś jeszcze problem został rozwiązany ?
W Małopolsce dalej problem wisi ... :-/

pozdrawiam

Offline Arek Burczynski

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -1
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 06, 2011, 10:35:40 am »
Warmińsko-Mazurskie - problem rozwiązany

Offline przemyslaw.zelek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
  • Kuj-Pom O/W NFZ
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 20, 2011, 13:35:01 pm »
Przekroczony limit dni zabiegowych dla
jednego cyklu     Kod: 51608018
jeden cykl = 10 dni zabiegowych

Przekroczony limit wykonanych cykli
zabiegowych dla jednego skierowania  Kod: 51608017

jedno skierowanie = maksymalnie dwa cykle
Jeśli mogę zapytać: na jakiej podstawie tak interpretujesz ilość cykli i dni zabiegowych w cyklu? Staram się być na bieżąco z informacjami z NFZ, ale takich założeń podczas walidacji wizyt REH nie znalazłem?
Będę wdzięczny za podzielenie się wiedzą
--
pozdrawiam
Przemysław Zelek
pozdrawiam serdecznie
Przemysław Zelek

Offline Bartosz

• Ekspert
  • Pomógł? 178
  • Kujawsko-Pomorski OW NFZ/Konsultant IT/KK
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 20, 2011, 13:59:57 pm »
Na podstawie rozporządzenia:

Zasady udzielania:
1) w cyklu terapeutycznym do 10 dni zabiegowych jednemu świadczeniobiorcy przysługuje nie więcej niż 5 zabiegów dziennie;

i zarządzenia

W gabinecie rehabilitacji, zakładzie rehabilitacji lub zakładzie fizjoterapii, w cyklu terapeutycznym Fundusz finansuje do 10 dni zabiegowych, nie więcej jednak niż 5 zabiegów dziennie. W przypadkach medycznie uzasadnionych lekarz kierujący może wypisać skierowanie od razu na dwa cykle zabiegowe.
Pozdrawiam
Bartosz

Offline Doris

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 03, 2012, 18:04:20 pm »
nie więcej jednak niż 5 zabiegów dziennie czyli 5 procedur, bo przecież dany zabieg może być np na prawą i lewą ręke???

Offline Daram

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Mazowiecki NFZ
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 12, 2012, 14:13:45 pm »
Na podstawie rozporządzenia:

Zasady udzielania:
1) w cyklu terapeutycznym do 10 dni zabiegowych jednemu świadczeniobiorcy przysługuje nie więcej niż 5 zabiegów dziennie;

i zarządzenia

W gabinecie rehabilitacji, zakładzie rehabilitacji lub zakładzie fizjoterapii, w cyklu terapeutycznym Fundusz finansuje do 10 dni zabiegowych, nie więcej jednak niż 5 zabiegów dziennie. W przypadkach medycznie uzasadnionych lekarz kierujący może wypisać skierowanie od razu na dwa cykle zabiegowe.

A jak pacjent ma na jednym skierowaniu dwa różne zabiegi to jest to jeden cykl ?
I co w przypadku gdy zdarzy się sytuacja kiedy do realizacji tych zbiegów będzie potrzeba więcej niż 10 dni ponieważ nie będzie możliwe zrealizowanie każdego dnia obydwu zabiegów, w skrajnym przypadku będzie to 20 dni, ale suma 50 zabiegów nie będzie przekroczona
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2012, 14:19:11 pm wysłana przez Daram »

Offline paulis0686

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 22, 2012, 10:58:18 am »
Ja bym chciała wiedzieć bo mam skierowanie rozpisane w 3 rożnych miesiącach bo tak były wolne miejsca i mi to wykazuje z tym błędem.... :/// czyli mam wpisać 3 różne cykle czyli 3 zestawy świadczeń z tą samą datą skierowania i osobnymi cyklami...?
« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2012, 15:24:39 pm wysłana przez paulis0686 »

Offline neelix

• Ekspert
  • Pomógł? 39
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 03, 2012, 16:43:13 pm »
Znowu mieszają z tą walidacją? Wróciło mi sporo błędów: 51608018 - przekroczony limit dni zabiegowych dla jednego cyklu. Wcześniej nie kojarzę żeby się pojawiał. Mazowiecki oddział.

Offline beatriks0

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 06, 2012, 12:30:38 pm »
Witam ,

czy ktoś z was rozlicza zabiegi fizykoterapeutyczne wykonywane przez kilku fizykoterapeutów? Jeśli tak to proszę o jakąś podpowiedź jak wykazujecie w jednym cyklu np dwóch fizykoter.?
Powiedzmy, że cykl trwa od 01.do 14 sierpnia czyli 10 dni zabiegowych w przeciągu, których dwoch magistrów pracowało z danym pacjentem w różnych dniach czy w związku z tym rozbijacie cykl na każdego fizykoterapeutę wykazując odrębne świadcznia czy też  łączycie ich zmieniajać tylko nazwisko prowadzącego w świadczniach jednostkowych niezmianiając liczby dni lecznia (10 ) ?  pomocy

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 521
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]