collapse

Reklama

Autor Wątek: Dodawanie jednostki/komórki organizacyjnej  (Przeczytany 5353 razy)

Offline Justyna_Z

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -1
Dodawanie jednostki/komórki organizacyjnej
« dnia: Listopada 08, 2011, 16:28:51 pm »
Mam takie pytanie, może ktoś z Was mi pomoże. Otóż moje szefowe maja Poradnię Zdrowia Psychicznego. W tym roku chcą jeszcze wystartować z Poradnią Psychogeriatryczną.
Czy Poradnie Psychogeriatryczną trzeba dodać w jednostkach i komórkach organizacyjny czy podciągnąć ją pod PZP i dodać tylko w komórkach organizacyjnych? Druga sprawa jest taka że obie Poradnie mają chyba taki sam V kod resortowy (nie mamy jeszcze księgi rejestrowej z poradnia psychogeriatryczną), więc jak ją dodaję na SZOI to na koniec dostaje informajcę ze komórka z takim kodem już istnieje. Ktoś wie jak to rozwiązać?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Dodawanie jednostki/komórki organizacyjnej
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 08, 2011, 16:40:56 pm »
V część kodu resortowego dotyczy jednostki organizacyjnej. Jednoistka jest pewnie ta sama. Przy dodawaniu komórki podajesz VII część kodu resortowego.

Offline jedin

• Ekspert
  • Pomógł? 10
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 08, 2011, 19:32:57 pm »
Jeśli nie masz jeszcze księgi rejestrowej to raczej nie dodasz komorki bo dane muszą sie zgadzac z tym co jest w rejestrze a tym bardziej kod komórki (VII częśc)

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 08, 2011, 19:41:25 pm »
Sprawdź na http://www.rejestrzoz.gov.pl/RZOZ/ Rejestr ZOZ->księgi rejestrowe czy nie ma już tej komórki :P

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 08, 2011, 19:45:02 pm »
Jeśli nie masz jeszcze księgi rejestrowej to raczej nie dodasz komorki bo dane muszą sie zgadzac z tym co jest w rejestrze a tym bardziej kod komórki (VII częśc)

sądzisz że jest stała wymiana danych pomiędzy oddziałami NFZ a RZOZ? Jeśli tak to się mylisz. Kiedyś nastąpił import danych z RZOZ i od tej pory nie zostały te dane uaktualnione. Wiem, bo ze 3 lata temu dodałem u Wojewody komórki organizacyjne, których jeśli bym chciał skorzystać z przycisków [dodaj z RZOZ] nie zobaczę.

Owszem - struktura na SZOI ma się zgadzać z tym co mam w RZOZ, ale jedno od drugiego nie jest zależne.

Offline skopczyp

• Ekspert
  • Pomógł? 37
  • SZOI
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 08, 2011, 19:58:30 pm »

Jeżeli złożyliście do Wojewody wniosek o tylko 1 komórkę to raczej będzie pod kolejnym numerem porządkowym w waszym rejestrze  i możesz w sumie  wpisać go w SZOI

Offline Justyna_Z

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -1
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 09, 2011, 08:01:19 am »
Dzięki za podpowiedzi :) Księgę rejestrową już mamy na Poradnię Zdrowia Psychicznego. Poradnia Psychogeriatryczna będzie do niej przypisana, czyli chyba wystarczy dodać na SZOI tylko komórkę, jednostka faktycznie będzie taka sama.Problem mam tylko z VII częścią kodu. Od 2 listopada w urzędzie wojewódzkim wprowadzili jakiś nowy system, którego nie są w stanie ogarnąć i nie chcą przyjmować żadnych wpisów, wypisów itd., może coś się ruszy od 15 listopada, ale to już będzie za późno. Nie wiem czy ryzykować i w ciemno wpisać kolejny numer porządkowy. Przejrzałam obecną księgę rejestrową i faktycznie każda nowa komórka miała kolejny numer porządkowy.

Offline jedin

• Ekspert
  • Pomógł? 10
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 09, 2011, 09:32:03 am »
Witam , jak nie dodasz na szoi tej nowej komórki to nie zrobisz oferty, jak poczekasz na wpis do ksiegi to tez nie zdazysz z ofertą, więc moim zdaniem dodaj z kolejnym numerem i zrób oferte , dołączajac oswiadczenie o sytuacji z ksiegą w zasadzie nic nie tracisz...

Offline Justyna_Z

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -1
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 09, 2011, 11:36:23 am »
Witam , jak nie dodasz na szoi tej nowej komórki to nie zrobisz oferty, jak poczekasz na wpis do ksiegi to tez nie zdazysz z ofertą, więc moim zdaniem dodaj z kolejnym numerem i zrób oferte , dołączajac oswiadczenie o sytuacji z ksiegą w zasadzie nic nie tracisz...
I chyba tak zrobię. Dzięki :)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 481
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9397 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3143 Wiadomości
09061303
3075 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2964 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]