Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Witam, u mnie został dokupiony sprzęt, czy mogę go teraz dopisać bez koniecznosci zgłoszenia zmian do umowy.
I drugie pytanie czy nie trzeba zamknąć harmonogramu na koniec roku i otworzyć nowy na 2012r. Proszę o podpowiedź, pozdrawiam
Właśnie aktualizuję potencjał na 2013 rok w związku z oświadczeniem. Zastanawiam się właśnie nad tymi harmonogramami. Jak to jest że na szoi patrząc przy konkretnej osobie zatrudnienie jest bezterminowe jednak tworząc zmiany do umowy zawsze trzeba zamknąć harmonogram z jakimś terminem. I teraz moja wątpliwość: czy jeżeli w zmianach do umowy harmonogramy są ważne do 31.12.2012 a na szoi w zatrudnionym personelu medycznym w miejscach zatrudnienia są bezterminowe to czy nie trzeba zamykać na koniec roku i otwierać na początek a potem tworzyć zmianę do umowy? Czy dane zostaną pobrane harmonogramów widocznych w zatrudnionym personelu? Jak się do tego mają harmonogramy ze zgłoszeń zmian do umowy? Z góry dziękuję za rozwianie wątpliwości.
W zgłoszeniu zmiany do umowy daty harmonogramów są zawsze określone na koniec roku gdyż tyle trwa umowa. Ciężko, żeby daty przekraczały czas obowiązywania umowy.
Jeśli nic na 2013r Ci się nie zmienia odnośnie harmonogramów a masz w harmonogramach personelu do bezterminowo to jest ok, jeśli planujesz jakieś zmiany to zamykasz "stary" harmonogram z 31-12-2012 i otwierasz nowy taki jaki ma być w 2013.