Jest jakis wzor pisma (i gdzie go nalezy przeslac) w sprawie uznania przez NFZ danej deklaracji/danego u lekarza POZ? Mam taki przypadek, ze pacjent zostal wywalony w zwrotkach, bo zostal uznany u swiadczeniodawcy w innym oddziale. Nie moglo byc takiej mozliwosci w przypadku tego pacjenta, zreszta on sam to potwierdzil (nic nie podpisywal, nie leczyl sie nigdzie indziej, nawet w tym wojewodztwie nigdy nie byl). W zeszlym roku z tym samym oddzialem i pacjentem byl ten sam problem (wtedy to rozwiazano tak troche na odpiernicz-ponowne podpisanie deklaracji, co usunelo chorobe, ale nie przyczyne). Przypuszczam, ze tamten lekarz z lubelskiego pierdzielnal pesel i jakos nie zastanowil go fakt, ze szybko pacjent znowu "sie przepisal". W bazie dane pacjenta zostaly, to teraz tylko znowu podpial deklaracje ;/
EDIT: Najszybsza droga okazal sie telefon do przychodni z lubelskiego i wyjasnienie sprawy. Chociaz tez nie obylo sie bez bolu, bo probowala kobieta mi wcisnac, ze nie ma takiego peselu;potem, ze jest jeszcze drugi lekarz w budynku; potem ze ona zajmuje sie tylko za kolezanke; nastepnie domaga sie nazwiska pacjenta i nie dochodzi tlumaczenie, ze weryfikowane jest po PESELu i ze nazwiska mamy zapewne inne; potem cos tam zaczela mowic o ochronie danych osobowych.Nie wytrzymalem i w koncu sie znalazl - oczywiscie walneli PESEL moje pacjenta a nie swojego (ich pacjent jak okazalo nawet nie mial zblizonego numeru), a do konca sie nie kapneli, ze jak drugi raz pacjent nie wchodzi i jest cofany to moze zle sie dane wklepalo)