collapse

Reklama

Autor Wątek: zgłoszenie zastępstwa pracy lekarza  (Przeczytany 22985 razy)

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
  • Warmińsko - Mazurski OW
Odp: zgłoszenie zastępstwa pracy lekarza
« Odpowiedź #15 dnia: Września 15, 2011, 17:31:53 pm »
no to naszczęście w moim OW przechodzą "jeszcze" papierowe zgłoszenia zastępstw i nie trzeba za każdym razem zgłoszenia zmian na SZOI robić :D
Pozdrawiam

Piotr

Offline poradnia

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #16 dnia: Września 20, 2011, 13:56:51 pm »
Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc. Ostatnio miałam niezbyt przyjemną rozmowę z Panią w NFZ (na ten temat właśnie) i tak zaczęłam się zastanawiać apropo's zmian. Ja zmiany zgłaszam bardzo rzadko, ale być może powinnam częściej. Czy np. jak dany specjalista wybiera się na urlop, jest na zwolnieniu lekarskim, macierzyńskim itp. ale nie ma to wpływu na działanie danej Poradni, ona nadal funkcjonuje i przyjmuje pacjentów, to ja muszę to zgłaszać??? Nawet jeśli to jest jeden, kilka dni???

Offline poradnia

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #17 dnia: Października 07, 2011, 12:22:00 pm »
Witam!
Wracam jeszcze do problemu zgłoszeń do umowy, gdyż jedno z moich ostatnich zgłoszeń otrzymało negatywną ocenę NFZ (konflikt personelu). Po wyjaśnieniu z osobą której to dotyczyło, okazało się że te "konfliktowe" godziny pracy nie zostały zdjęte w innym miejscu pracy. Podobno informatyk juz to poprawił. Os. z NFZ powiedziała mi że mam w takim razie wysłać jeszcze raz to zgłoszenie. Utworzyłam zatem kolejne zgłoszenie, ale niestety nie mogę go zatwierdzić, wyskakuje komunikat "błąd operacji, brak wprowadzonych zmian" zgadza się, tylko, że tych zmian ja już nie wprowadzam, tylko chcę wysłać do ponownej oceny NFZ. Co mam teraz zrobić ?? Proszę o pomoc :)

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
« Odpowiedź #18 dnia: Października 07, 2011, 13:25:58 pm »
Coś zmienić trzeba... ;) ja jak miałem taka sytuację to dodałem minutę do harmonogramu czy tam odjąłem i poszło...
Pozdrawiam

Piotr

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #19 dnia: Października 07, 2011, 13:49:05 pm »
Wy pewnie SZOI używacie ?
U nas jest Portal Świadczeniodawcy i tam przy przygotowywaniu wniosków aneksowych masz 2 pozycje.
Generuj wniosek i Utwórz wniosek
Generuj przygotowuje automagicznie wniosek na podstawie danych z SOPa i jeżeli raz już był robiony to drugiego sam nie zrobi pewnie.
Ja używam zawsze Utwórz wniosek i "ręcznie" przygotowuje go na podstawie danych z SOPa
Nie mam pojęcia czy w SZOI macie takie możliwości ..

pozdrawiam

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
« Odpowiedź #20 dnia: Października 07, 2011, 14:09:17 pm »
nie mamy...jak nic w potencjale nie zmienisz to wniosku nie wygenerujesz...można się jeszcze pokusić o tel do OW (z uzasadnieniem przyczyny negatywnej oceny) żeby ponownie zweryfikowali poprzednie zgłoszenie...czasami się uda i nic nie trzeba robić...
Pozdrawiam

Piotr

Offline poradnia

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #21 dnia: Października 07, 2011, 14:33:43 pm »
tel. do NFZ skutkował właśnie tym, że miałam wysłać ponownie zgłoszenie. Wprowadziłam jak radziłeś drobne zmiany i poszło. Zależy mi tylko na czasie. Weryfikacja dłuuugo trwa a te zmiany dotycza września i nie chcę aby mi usługi za wrzesień odrzucili. Stąd moje pytanie do szanownych kolegów :) bardzo dziękuję :)

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #22 dnia: Października 07, 2011, 14:38:56 pm »
Spotkałem się z sytuacją, że zmiany wprowadzone są w zasobach, zgłoszenie zweryfikowane jest negatywnie a świadczenia i tak przechodzą :D

Offline neelix

• Ekspert
  • Pomógł? 39
« Odpowiedź #23 dnia: Października 08, 2011, 18:53:44 pm »
Ja mam wrażenie że to tak właśnie działa, mimo negatywnej odpowiedzi ze strony NFZ zmiany w umowie zapisują się. Też miałem tak z personelem - zmiany w harmonogramie i świadczenia zaakcpetowane z dnia który dodałem, a komentarz na nie.

Offline skopczyp

• Ekspert
  • Pomógł? 37
  • SZOI
« Odpowiedź #24 dnia: Października 08, 2011, 19:01:50 pm »
Spotkałem się z sytuacją, że zmiany wprowadzone są w zasobach, zgłoszenie zweryfikowane jest negatywnie a świadczenia i tak przechodzą :D

tylko jak zrobią wsteczną weryfikację to już może być inaczej  :(

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #25 dnia: Października 10, 2011, 10:36:31 am »
Ja mam wrażenie że to tak właśnie działa, mimo negatywnej odpowiedzi ze strony NFZ zmiany w umowie zapisują się. Też miałem tak z personelem - zmiany w harmonogramie i świadczenia zaakcpetowane z dnia który dodałem, a komentarz na nie.

wszystko fajnie ale czy dostajesz do podpisania aneks do umowy ze zmianami które zgłosiłeś ?
skoro odpowiedź była negatywna to raczej nie .. a to znaczy, że zmiany nie są ważne!
obowiązuje to co masz w umowie na papierze i ewentualnych aneksach
nic tylko czekać na uruchomienie odpowiedniej weryfikacji świadczeń

pzodrawiam

Offline neelix

• Ekspert
  • Pomógł? 39
« Odpowiedź #26 dnia: Października 10, 2011, 20:55:09 pm »
Oczywiście że to nie zmienia formalnie umowy i należy poprawiać takie zgłoszenie aż do finału. Ale to mi się wydaje delikatnie niemądre jeżeli NFZ nie zgadza się na proponowane zmiany a te i tak skutkują np. modyfikacją weryfikacji personelu przez SZOI.

Offline skopczyp

• Ekspert
  • Pomógł? 37
  • SZOI
« Odpowiedź #27 dnia: Października 11, 2011, 09:53:30 am »

Może mieć to związek z czasem potrzebnym na ocenę wniosków.

Nie było by ciekawie jeżeli trzeba by było poczekać na pozytywną ocenę żeby móc zweryfikować raport.

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #28 dnia: Października 11, 2011, 10:41:18 am »

Może mieć to związek z czasem potrzebnym na ocenę wniosków.

Nie było by ciekawie jeżeli trzeba by było poczekać na pozytywną ocenę żeby móc zweryfikować raport.

u mnie niektore zakresy "zatwierdzaja sie" nawet i kilka miesiecy ..
a hite juz bylo w wakacje jak jakas pipka odrzucila mi proponowane zmiany i poszla na urlop! a odrzucila bo jej sie wydawalo ze moglem popelnic blad..
wykazalem zakonczenie pracy lekarza spec z dniem x, rozpoczecie pracy przez nowego lekarza spec z wyzszymi kwalifikacjami w dniu x+1 i dostosowanie harmonogramu pracy pielegniarki do nowego lekarza .. szkoda gadac

pozdrawiam

Offline jowita

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 15, 2012, 18:56:23 pm »
no to naszczęście w moim OW przechodzą "jeszcze" papierowe zgłoszenia zastępstw i nie trzeba za każdym razem zgłoszenia zmian na SZOI robić :D

W zach-pomorskim też wystarczy papierowe zgłoszenie..... no czasem jak się "pani" z NFZ uprze to jej puszczam wniosek zmiany do umowy;)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 574
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 1
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]