Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: M_eg w Lipca 25, 2012, 19:06:30 pmWitam..Czy zebranie wywiadu (dolegliwości czy ostatnia miesiączka itp.) przy rozpoznaniu Z30.0 bądź Z30.4 jest wystarczające aby rozliczyć taką wizytę procedurą specjalistyczną W11 ? 3,5 pkt przy ICD-9: porada lekarska 89.00??Czy potrzebny jest przynajmniej jeden z elementów badania (wziernikowanie czy jakies ogolne badanie)?? Zgodnie z wytycznymi NFZ każdy lekarz ma działać zgodnie z aktualną wiedzą medyczną dużo mi to nie mówi, jak rozliczacie tego typu porady, czy wogole mozna je rozliczac??? Pomocy ...a wiec napisałam chcecie wiedziec jaka odpowiedz dostałam??
Witam..Czy zebranie wywiadu (dolegliwości czy ostatnia miesiączka itp.) przy rozpoznaniu Z30.0 bądź Z30.4 jest wystarczające aby rozliczyć taką wizytę procedurą specjalistyczną W11 ? 3,5 pkt przy ICD-9: porada lekarska 89.00??Czy potrzebny jest przynajmniej jeden z elementów badania (wziernikowanie czy jakies ogolne badanie)?? Zgodnie z wytycznymi NFZ każdy lekarz ma działać zgodnie z aktualną wiedzą medyczną dużo mi to nie mówi, jak rozliczacie tego typu porady, czy wogole mozna je rozliczac??? Pomocy
-Pierwsze pytanie w kwestii zaświadczenia do becikowego. Najczęściej przychodzi po nie Tatuś, kilka dni po porodzie. Czy wykazujecie je np. Z02.7 i 89.00, jako specjalistyczne? czy bezpunktowo?
- drugi mój problem dotyczy terminu rozliczeń ciąży ryczałtem, a dokładnie chodzi o sytuację kiedy badanie następuje np. po 40 tc. a rozliczyć je można 15 pkt.,wg wytycznych po porodzie. to znaczy kiedy? Czy na rutynowej wizycie kontrolnej po porodzie i jakie icd10