Piszę w ogólnych, a nie w problemach dotyczących POZ ponieważ myślę, że gdyby w filiach były wpisywane np AOS czy PRO też były by takie problemy. Ale od początku od kilku miesięcy spotykam się przy zwrocie statystycznego z błędem: zdublowanie wykonania świadczenia w ramach punktu umowy, z powodu czego błąd w pozycji rozliczeniowej itp. Najpierw są tworzone w dwóch przychodniach rap. stat. a ja importuje je w trzeciej przychodni, w siedzibie i tworze jeden raport statystyczny. Tylko nie wiem skąd te błędy, kombinowałam już, że może przy imporcie z tych dwóch ale niestety również świadczenia udzielane w siedzibie zdarzają się zdublowane. Potem próbowałam powiązać datami, że może jakiś dzień ale zdublowane świadczenia dotyczą zarówno początku, środka jak i końca miesiąca. Brakło mi już pomysłów, a to poprawianie co miesiąc ponad stówy świadczeń (usuwanie jednego świad. i poprawa pozycji rozliczeniowej w drugim i wtedy jest ok) utrudnia i wydłuża rozliczenie, bo innych błędów nie ma. Ostatnia myśl jaka przychodzi mi do głowy to po prostu niedopatrzenie ze strony personelu i wpisywanie dwa razy tego samego w co raczej nie chce mi się wierzyć. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź/podpowiedź.