collapse

Reklama

Autor Wątek: bład w roporcie statystycznym  (Przeczytany 7868 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
bład w roporcie statystycznym
« dnia: Lutego 06, 2011, 20:29:32 pm »
Witam mam pytanie zrobilam raport statystyczny patronaży połoznej przyszedl raport zwrotny bezbłedny... więc wykonałam żądanie rozliczenia i otrzymałam dwa szablony rachunku
jeden do wizyt patronażowych
drugi do edukacji
spostrzegłam się że nie zgadza mi się liczba patronaży i edukacji, ponieważ dwa patronaże zaliczyłam przez pomyłkę do kwoty edukacji, SZOI i raport zwrotny statystyczny tego nie wykrył czy mogę usunąc szablony poprawić raport statystyczny i ponownie wykonąc żadanie rozliczenia czy tak zostawić?? 

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
Odp: bład w roporcie statystycznym
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2011, 20:38:20 pm »
szablonów nie można usuwać trzeba to poprawiać raportami
Edward z Kętrzyna

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2011, 20:42:18 pm »
a dlaczego mi SZOI nie wykryl tych błedów i raport przyszedl prawidłowy to co wystawic te rachunki na podstawie tych szablonow. utworzyć ponownie raport statystyczny z tymi dwoma patronazami które mają błedną kwotę i pozniej znowu robię żadanie rozliczenia i przyjdzie szablon rachunku korygującego?

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2011, 19:24:36 pm »
dzwoniłam dziś do funduszu do informatyka odnośnie tych błędów które miałam a raport statystyczny zwrotny ich nie wykrył kazał mi porawić te dwa świadczenia i ponownie wgrac raport statystyczny a następnie zrobić ządanie rozliczenia....problem jest w tym, że jak poprawiłam te świadczenia ( czyli usunęłam błedny produkt a dodałam prawiłowy)  i utworzyłam raport statystyczny to w przeglądzie raportu  statystycznego naciskając na świadczenie na dole ukazują mi się dwa produkty ten wcześniejszy i ten na który zmieniłam. a Czy nie powinien pokazać mi się tylko ten jeden?? 

Manioo SE

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2011, 19:26:24 pm »
zaufaj swojemu oprogramowaniu  :)

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2011, 19:29:02 pm »
a jak jeszcze bardziej na grzebie?? hmm sprawdziałam jeszcze z poprzednich miesięcy raport gdzie cos poprawiałam i niestety widzę ze tam nie ma takiego czegoś? ;/ nie wiem co robić

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 07, 2011, 19:29:24 pm »
moim zdaniem puki teraz nie rozliczysz szablonów, czyli nie wyślesz utworzonych rachunków i nie będą one zatwierdzone będzie trudno to poprawić. Będzie to blokowane przez system na SZOI, coś podobnego przeżyłem
Edward z Kętrzyna

Manioo SE

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 07, 2011, 19:31:19 pm »
a jak jeszcze bardziej na grzebie?? hmm sprawdziałam jeszcze z poprzednich miesięcy raport gdzie cos poprawiałam i niestety widzę ze tam nie ma takiego czegoś? ;/ nie wiem co robić
błędną pozycję masz na minus
poprawioną na plus

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 07, 2011, 19:34:12 pm »
infomatyk kazal mi przesłac te błędne rachunki na SZOI nastęnie utworzyć raport statystyczny ponownie z poprawiony błedami i zrobić ządanie rozliczenia pobrac szablony,utworzyć ponownie rachunki i je wysłać i zadzownic do niego :) on cos tam sprawdzi na SZOI, po sprawdzeniu po raz trzeci zrobię żadanie rozliczenia i wyjdą prawdłowe wartości tych dwóch świadczeń. Tylko martwi mnie to ze teraz w programie w przeglądzie raportu statystycznego widzę ze na dole są dwa produkty ten stary który usunęlam ze świadczenia i ten nowy który wpisałam? nie wiem czy to jest poprawnie...;/ czy powinno być tylko jedno?  

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 07, 2011, 19:37:49 pm »
błędną pozycję masz na minus
poprawioną na plus

nie posiadam błednej pozycji dlatego ze raport statystyczny zwrotny przyszedl mi cały poprawny, że nie posiada błędów i jak wgrałam szablony to wtedy sie spostrzegłam, że mam za duzo edukacji a za mało patronaży o te dwie pozycje w programie te świadczenia widnieją jako poprawne mimo ze są błedne mają zły produkt przypisany

Manioo SE

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 07, 2011, 19:39:34 pm »
Twoja poprawa
nawet dobrej pozycji
tworzy ją na minus i plus

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 07, 2011, 19:40:33 pm »
tak rób jak ci mówi. Nic nie zrobisz jak nie będzie rachunków. Potem poprawa raport statystyczny podwójna weryfikacja i dalej żądanie rozliczenia, ale dopiero ale zatwierdzą te rachunki
Edward z Kętrzyna

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 07, 2011, 19:40:50 pm »
w przeglądzie raportu statystycznego mam dwie pozycje na plus, nie ma żadnego minusa  

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 07, 2011, 19:47:44 pm »
tak rób jak ci mówi. Nic nie zrobisz jak nie będzie rachunków. Potem poprawa raport statystyczny podwójna weryfikacja i dalej żądanie rozliczenia, ale dopiero ale zatwierdzą te rachunki
to rozumiem... tylko martwi mnie to w przeglądzie tego poprawionego raportu statystycznego widnieją te dwa produkty ten poprawiony i ten usunięty i oba na plusie... wydaje mi się ze jest to uzależnione od tego że program ich nie widzi jako błednych tylko jako poprawne dlatego ze raport zwrotny nie wykazał żadnego błedu
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2011, 19:55:36 pm wysłana przez Oktawiad »

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 07, 2011, 19:55:19 pm »
w moich poprawianych raportach statystycznych też są dwa jeden na plus i na minus. Chyba tak ma być. Ale na początku to rachunki
Edward z Kętrzyna

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 540
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 4
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]