Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Witam. U mnie natomiast po zaimportowaniu na SZOI raportów z badań diagnostycznych za II półrocze pokazał się na SZOI błąd importu - w szczegółowym opisie błędu mam informację - Błąd systemowy:Wymagane jest przesłanie atrybutów podtyp-swiadcz i nfz:podtyp-swiadcz. Plik bez diagnostyki za grudzień z raportu zbiorczego pielęgniarek przeszedł. Problem jest tylko z badaniami diagnostycznymi. Przy wprowadzaniu mogę wybrać kod NFz i badanie wpisać ilość. Za nic nie idzie wprowadzić podtypu świadczenia wg MZ. Pole do wprowadzenia jest wygaszone. Czy ktoś wie o co tu chodzi. Proszę o pomoc jak ewentualnie wybrnąć z tego kłopotu.
Piotrek problem polega na tym, ze swiadczen o takim kodzie (21.9) nie ma. Nie zrobiles w wersji 2.Teraz zrob tak:Wczytujesz POTWIERDZENIE z SZOI raportu danych zbiorczych. Potem wybierasz umowe z 2010 roku, miesiac grudzien i uwaga: NIE KOPIUJESZ pozycji z tamtego raportu do nowego komunikatu (musisz wybrac NIE gdy ci sie o to zapyta). Nastepnie zaznaczasz w opcjach "korzystaj ze slownika kodow swiadczen w wersji 2" (zapewniam, ze sie da wtedy zaznaczyc po wybraniu umowy, nie da sie po kopiowaniu, bo wtedy nie sa zapisywane w tej wersji i juz nic nie zrobisz). Nastepnie niestety musisz wszystkie pozycje wypelnic od nowa. Zauwazysz wtedy, ze nie ma kodu 21.9. Zdjecia kostne itd, ktore w tamtej wersji byly w kodzie 21.9 sa w kodzie 19.9. A blad importu w;asnie na tym polegal, ze baza nie widzi takiego kodu (21.9)
Cytat: Yaro w Stycznia 13, 2011, 11:29:58 amWitam. U mnie natomiast po zaimportowaniu na SZOI raportów z badań diagnostycznych za II półrocze pokazał się na SZOI błąd importu - w szczegółowym opisie błędu mam informację - Błąd systemowy:Wymagane jest przesłanie atrybutów podtyp-swiadcz i nfz:podtyp-swiadcz. Plik bez diagnostyki za grudzień z raportu zbiorczego pielęgniarek przeszedł. Problem jest tylko z badaniami diagnostycznymi. Przy wprowadzaniu mogę wybrać kod NFz i badanie wpisać ilość. Za nic nie idzie wprowadzić podtypu świadczenia wg MZ. Pole do wprowadzenia jest wygaszone. Czy ktoś wie o co tu chodzi. Proszę o pomoc jak ewentualnie wybrnąć z tego kłopotu. Witam Jestem nową użytkowniczką forum, przeczytałam Twoją wypowiedź i niestety mam ten sam problem, po zaimportowaniu na SZOI pojawia się ten sam komunikat, jak poradziłeś sobie z tym problemem?