Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Witam,Czy komuś udało się prawidłowo wygenerować listę POZ za styczeń 2011 dla umowy zawierającej medycynę szkolną?Otóż mi udało się w miarę bezboleśnie wygenerować, ale po (prawidłowym) przesłaniu na SZOI po chwili raport dostaje status "błąd importu". W szczegółach można przeczytać:Szczegółowy opis błędu Błąd systemowy:ID deklaracji: . Błedny typ szkoły względem wartości dopuszczalnych w danym okresie sprawozdawczymPodejrzałem komunikat XML i widzę, że wszystkie deklarację mają:<nfz:med-szkolna prof-fluor="T" typ-szkoly-plat="1" regon="331354380" rodzaj-szkoly="00003"/>Czyli:- typ-szkoly-plat="1" - Typ szkoły I1,- rodzaj-szkoly="00003" - Rodzaj - podstawówka.Może ktoś ma jakiś pomysł w czym może być problem?
Może ktoś ma jakiś pomysł w czym może być problem?
Z dokumentacji komunikatu POZ/KAOS w wersji 4 (czyli aktualnej) wynika, że jednak ma być "1". Zresztą KS-PPS tak mi wygenerował.
EDIT: Ja bym tam zaryzykował i po wygenerowaniu listy zamienił jakimś edytoremtyp-szkoly-plat="1" na typ-szkoly-plat="11" i posłał ...
W Kujawsko-Pomorskim jest wersja: 2010.04.2.420 gdy ukazał się komunikat. Być może wersja 422 rozwiązała problem.
Podczas tworzenia listy poz tworzą się tak naprawdę dwie (jedna z deklaracjami lekarz, piel, poł, a druga ze szkołami). Według komunikatu z kuj-pom SZOI obecnie należy się wstrzymać z piel. śr. naucz. i wych. Czy można zrobić tak, że teraz wyślę utworzoną listę która zawiera deklaracje lek, piel, poł, a po ukazaniu się komunikatu utworzę kolejną listę i przekażę tylko część dotyczącą szkół?Czy może jest tak, że te dwie tworzone listy stanowią całość i nie należy ich rozdzielać.