collapse

Reklama

Autor Wątek: Nazwa dokumentu potwierdzającego inne uprawnienia musi wystąpić...  (Przeczytany 8762 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Manjak

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
Czy ktoś może wie, jak uporać się z błędem, który wywala mi pps:
"Zestaw świadczeń 231205: Ubezpieczenie pacjenta zestawu świadczeń 231205: Nazwa dokumentu potwierdzającego inne uprawnienia
musi wystąpić i składać się maksymalnie ze 100 znaków"?
Dodam, że chodzi o dzieci, które miały wpisane kiedyś "dokumenty" pozwalające rozliczyć świadczenie na podst. art. 2 ust. 1 pkt. 3, ale teraz wpisane są jako normalnie ubezpieczone. Z karty pacjenta usunąłem te dokumenty, jednakże na karcie świadczenia nadal są one widoczne (ale ja oczywiście zaznaczam "ubezpieczony" na karcie pacjenta, świadczenia, produktu).

Offline anrutek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko-Pomorskie
Odp: Nazwa dokumentu potwierdzającego inne uprawnienia musi wystąpić...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 02, 2010, 13:31:55 pm »
Witam.
Mam ten sam problem.
Na karcie pacjenta art juz usuniety i dodane ubezpieczony. Świadczenia na nowo wpisane i dalej blad.

Offline Manjak

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 03, 2010, 00:10:51 am »
Udało mi się z tym uporać. W karcie świadczenia wybierz ubezpieczenie, najedź na to co miałeś wcześniej wpisane (art) i F4. Pojawią Ci się komunikaty ostrzegawcze, ale będziesz mógł uzupełnić brakującą nazwę wpisanego dokumentu i tym sposobem pozbyć się błędu przy tworzeniu raportu :) Oczywiście jak już wpiszesz nazwę, nie zapomnij zmienić z powrotem na "ubezpieczony".

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
  • Warmińsko - Mazurski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 03, 2010, 14:39:03 pm »
nie zmienić z powrotem na ubezpiecznony tylko wcisnąć "nie" jeśli zapyta czy skorygować...
Pozdrawiam

Piotr

Offline gregor_z

• Zaśmiecacz Forum
  • Kompletny nowicjusz
  • *
  • Pomógł? 0
  • PODLASKI OW
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 07, 2010, 21:42:40 pm »
Udało mi się z tym uporać. W karcie świadczenia wybierz ubezpieczenie, najedź na to co miałeś wcześniej wpisane (art) i F4. Pojawią Ci się komunikaty ostrzegawcze, ale będziesz mógł uzupełnić brakującą nazwę wpisanego dokumentu i tym sposobem pozbyć się błędu przy tworzeniu raportu :) Oczywiście jak już wpiszesz nazwę, nie zapomnij zmienić z powrotem na "ubezpieczony".

Weź mi jeszcze raz to wytłumacz bardziej łopatologicznie, bo za ch...a nie mogę dojść gdzie to się wstawia.

Offline Bartosz

• Ekspert
  • Pomógł? 178
  • Kujawsko-Pomorski OW NFZ/Konsultant IT/KK
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 07, 2010, 22:03:53 pm »
Poprawiasz świadczenie [F4] w module rozliczenia / świadczenia -> na kracie świadczenie -> otwierasz listę podstawa ubezpieczenia -> zaznacz uprawnienie, które chcesz poprawić -> F4 -> ukaże Ci się komunikat:
Poprawianie uprawnień możliwe jest jedynie w celach serwisowych, w przypadku, gdy nowe centralne walidacje uniemożliwiają rozliczenie świadczeń bez uzupełnienia danych dokumentu uprawniającego. Jeżeli nie otrzymano komunikatu zwrotnego o błędzie uprawnienia należy każdorazowo dodawać nowe uprawnienie pacjentowi.
-> OK -> otwierasz listę z dokumentami uprawniającymi -> F4 -> uzupełniasz pole: nazwa
Pozdrawiam
Bartosz

Offline gregor_z

• Zaśmiecacz Forum
  • Kompletny nowicjusz
  • *
  • Pomógł? 0
  • PODLASKI OW
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 08, 2010, 11:23:58 am »
Poprawiasz świadczenie [F4] w module rozliczenia / świadczenia -> na kracie świadczenie -> otwierasz listę podstawa ubezpieczenia -> zaznacz uprawnienie, które chcesz poprawić -> F4 -> ukaże Ci się komunikat:
Poprawianie uprawnień możliwe jest jedynie w celach serwisowych, w przypadku, gdy nowe centralne walidacje uniemożliwiają rozliczenie świadczeń bez uzupełnienia danych dokumentu uprawniającego. Jeżeli nie otrzymano komunikatu zwrotnego o błędzie uprawnienia należy każdorazowo dodawać nowe uprawnienie pacjentowi.
-> OK -> otwierasz listę z dokumentami uprawniającymi -> F4 -> uzupełniasz pole: nazwa

OK, robiłem tak jak napisałeś, na karcie dokumentu uprawniającego do świadczeń nie mam pola NAZWA:

Mam: rodzaj dokumentu, pacjent, numer dok: , ważny od, do,organ wydający, gmina, npwz lekarza.

Może czegoś nie zmieniłem w ustawieniach??

...ok, mam kilka ubezpieczeń (i to na tym, które był wcześniej przypisane jest pole NAZWA)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2010, 11:49:19 am wysłana przez gregor_z »

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
  • Warmińsko - Mazurski OW
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 08, 2010, 12:12:01 pm »
Wszystko dobrze...jak już otworzysz "Kartę uprawnienia do świadczeń pacjenta" to przy dokument uprawniający wciśnij kwadracik i tam masz nazwę dokumentu.....

Jeśli masz kilka dokumentów uprawniających to każdy musi być prawidłowo wypełniony nawet jeśli rozliczasz pacjenta z innym dokumentem.....
Pozdrawiam

Piotr

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 532
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]