Nie wiem czy można modyfikować wzór księgi przyjęć - nie próbowałem tego robić gdyż nie ma takiej potrzeby - księga przyjęć generowana przez program zawiera informacje określone w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 21 grudnia 2006 r. w sprawie rodzajów i zakresu dokumentacji medycznej w zakładach opieki zdrowotnej oraz sposobu jej przetwarzania(Dz. U. z dnia 28 grudnia 2006 r.)
§ 35. Księga przyjęć, opatrzona danymi identyfikującymi zakład, o których mowa w § 6 ust. 1 pkt
1, nazwą komórki organizacyjnej i jej kodem identyfikacyjnym, określonym na podstawie
odrębnych przepisów, oraz numerem księgi, zawiera:
1) numer kolejny wpisu;
2) datę i godzinę zgłoszenia się pacjenta;
3) dane identyfikujące pacjenta;
4) dane identyfikujące osobę udzielającą świadczenia zdrowotnego;
5) rodzaj udzielonego świadczenia zdrowotnego.
Nie musisz w księdze wpisywać kodów ICD10 (biorąc pod uwagę że są to dane medyczne i przepisy określające ochronę danych osobowych chyba nawet nie powinieneś
Jeśli chcesz drukować księgę zawierającą tylko usługę refundowaną to stwórz grupę usług zawierającą tylko usługę powiązaną z usługą refundowaną albo nazwij usługę powiązaną z usługą refundowaną tak aby w nazwie było wiadomo że jest to usługa refundowana - w księdze w kolumnie rodzaj udzielonego świadczenia zdrowotnego pojawia się nazwa usługi
Generowania księgi nauczyłem się na zasadzie eksperymentowania prób i błędów (jestem lekarzem nie informatykiem więc pewnie dlatego po przeczytaniu instrukcji obsługi księgi głównej byłem bardziej głupi niż przed jej przeczytaniem - ale było to kilka lat temu być może obecna instrukcja jest lepsza)
Pozdrawiam