Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
To że tak było w programie to nie oznaczało że wysyłane dane o procedurach medycznych do NFZ były tak wysyłane, właśnie że nie były. W raporcie statystycznym była wysyłane data do. I jak tak pisałeś że wykonano procedurę 93.3930 data wykonania od:04.10.2010 data wykonania do: 08.10.2010 - krotność 5 - to w raporcie statystycznym w była wysyłane procedura 93.3950 z datą 8.10.2010 i krotnością 5 -> jak nie wierzysz to zobacz sobie w plik xml z raportem. Ja ich nękałem od pewnego czasu że by to poprawili nawet swoją propozycję zgłosiłem na giełdzie pomysłów kamsoftu że by ludzie nie prawidłowych danych nie wysyłali do NFZ.
Ale tutaj w tym wątku, chodzi Piotrze o podanie daty wykonania procedury ICD9, a nie pozycji rozliczeniowej. I tutaj format otwarty przewiduje podanie daty wykonania procedury ICD9 i nie ma możliwości podania daty od i daty do tak jak to jest w przypadku pozycji rozliczeniowej i nie ma dowolności w tym wypadku. Nie ma znaczenia OW NFZ.Nie wiem dlaczego programiści Kamsoftu cały czas umożliwiali podanie daty od i daty do procedury medycznej ICD9.
Ale co do wykazywania pozycji rozliczeniowej. Nowe zarządzenie Nr 59/2010/DSOZ Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia z dnia 27 września 2010 r. zmieniające zarządzenie w sprawie określenia szczegółowych komunikatów sprawozdawczych XML dotyczących świadczeń ambulatoryjnych i szpitalnych (I fazy) oraz rozliczenia świadczeń ambulatoryjnych i szpitalnych (II fazy) wprowadza zmianę. Dodano nową wartość w atrybucie typ w elemencie sesja - C - cykl. Chyba centrala dąży to tego aby każdy dzień zabiegowy był wykazywany w odrębnym zestawie świadczeń i łączony cykl zabiegów za pomocą elementu sesja.
nie wiem czy też modułem rehabilitacja, ponieważ on każdy zabieg w umieszcza w oddzielnym zestawie świadczeń. Zmiany jednak idą w kierunku rozdzielenia dni zabiegowych na poszczególne zestawy świadczeń.
Cytat: Bartosz w Października 15, 2010, 10:50:23 amnie wiem czy też modułem rehabilitacja, ponieważ on każdy zabieg w umieszcza w oddzielnym zestawie świadczeń. Zmiany jednak idą w kierunku rozdzielenia dni zabiegowych na poszczególne zestawy świadczeń.Czy w dalszym ciągu tak jest że po wprowadzeniu w module rehabilitacja zostaje to zarejestrowane jako poszczególne zestawy świadczeń czy coś zrobili i jest to jeden zestaw świadczeń z np:50 zabiegami ?Ma ktoś screena jak to tereaz wgląda po wprowadzeniu do modułu rehabilitacja?