Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Rodzi się pytanie, czy będzie to odpłatność jednorazowa na zawsze czy wliczana w koszt corocznego odnowienia licencji.
Cytat: Jarasz w Września 22, 2010, 13:18:16 pmRodzi się pytanie, czy będzie to odpłatność jednorazowa na zawsze czy wliczana w koszt corocznego odnowienia licencji.Rodzi się jeszcze inne pytanie ; czy firma może tak arbitralnie odstąpić od waruków umowy ,na podstawie której sprzedała program o określonej funkcjonalności, i tę funkcjonalność w trakcie trwania umowy "zabrać" ??. poczytajmy:http://www.kamsoft.pl/prod/pps/formularze/umowa_licencyjna_KSPPS.doc<...>13. Adaptacja - Modyfikacja prowadząca do rozbudowy Funkcjonalności Produktu lub zwiększenia zakresu informacyjnego w Produkcie, wynikająca ze zmiany przepisów lub nowych wymagań Licencjobiorcy.<...>7. Licencjobiorca ma prawo do otrzymania w okresie trwania gwarancji adaptacji i nowych wersji oprogramowania zgodnie z niniejszą Umową:7.1. bezpłatnie, jeżeli Licencjobiorca dokona odbioru tych zmian za pośrednictwem Internetu,
<..>Rozumiem że do Kamsoftu nawet nie ma co pisać, sklecimy jakiegoś maila do UOKiK czy innego Rzecznika Praw Konsumentów w imieniu forumPPS.pl?
Czy potrafi ktoś napisać odpowiednie pismo o którym mówi bart? Fajnie by było żeby wyznaczyć kogoś kto to wyśle poleconym - mogę wysłać, ale z napisaniem w odpowiednim oficjalnym języku będę miał problem.
Mnie to wcale nie dziwi. Próbują wyciągnąć jak najwięcej kasy. Jedyny żal to cena. Jakby było za stówę to nikt by nawet nie jęknął i zapłacił. A tak to standardowe kamsoftowe pińcet.Nawet 2 zeta nie można zapłacić - faktycznie dla ważnych licencji mają OBOWIĄZEK udostępnć. Myślę, iż ponowne licencje będą już zawierały to w cenie - wtedy powinniśmy wszyscy zrezygnować z tego programu.