Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Cytat: Michał w Września 15, 2011, 13:01:38 pmCytat: mpi w Września 15, 2011, 12:52:52 pmBo nawet gdyby znaleźć specjalistę (co nie jest łatwe) to trzeba NZOZ tworzyć. Mało czasu to po pierwsze, a po drugie czy wtedy odbyło by się na zasadzie przekształcenia czy nowy podmiot? Jak nowy to nie ma szans no kontrakt bo nie będzie konkursu ofert...Sam już nie wiem...Podobno po wejściu w życiu nowej ustawy o działalności leczniczej nie ma jeszcze wydanych rozporządzeń i w chwili obecnej nie ma możliwości założenia NZOZ'u a tutaj macie link do informacji na ten temat: http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Nic-nowego-czyli-jest-ustawa-nie-ma-rozporzadzen,112274,2.html
Cytat: mpi w Września 15, 2011, 12:52:52 pmBo nawet gdyby znaleźć specjalistę (co nie jest łatwe) to trzeba NZOZ tworzyć. Mało czasu to po pierwsze, a po drugie czy wtedy odbyło by się na zasadzie przekształcenia czy nowy podmiot? Jak nowy to nie ma szans no kontrakt bo nie będzie konkursu ofert...Sam już nie wiem...Podobno po wejściu w życiu nowej ustawy o działalności leczniczej nie ma jeszcze wydanych rozporządzeń i w chwili obecnej nie ma możliwości założenia NZOZ'u
Bo nawet gdyby znaleźć specjalistę (co nie jest łatwe) to trzeba NZOZ tworzyć. Mało czasu to po pierwsze, a po drugie czy wtedy odbyło by się na zasadzie przekształcenia czy nowy podmiot? Jak nowy to nie ma szans no kontrakt bo nie będzie konkursu ofert...Sam już nie wiem...
A co, nową księgę już dostałeś i wygląda inaczej niż w rozporządzeniu?
Cytat: Paweł w Października 13, 2011, 11:40:29 amA co, nową księgę już dostałeś i wygląda inaczej niż w rozporządzeniu?Nie - porównałem tylko stan obecny księgi z tym co jest w ROZPORZĄDZENIUMINISTRA ZDROWIA z dnia 29 września 2011 r.Porównaj zawartości poszczególnych RUBRYK, a moze mi się coś pop...liłoPs. Prawnikiem nie jestem (dla mnie to bełkot, który próbuje zrozumieć)
Rozporządzenie wchodzi w życie. Dostajesz informację z Urzędu Wojewódzkiego. Śmigasz do nich i dostajesz nową księgę, która w magiczny sposób wygląda tak jak przedstawia to rozporządzenie.
Chyba jednak MZ poszło po rozum do głowy: http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/MZ-o-udzielaniu-swiadczen-przez-lekarzy-z-I-stopniem-lub-w-trakcie-specjalizacji,113014,2.html