collapse

Reklama

Autor Wątek: Wsteczne zgłaszanie zmian w SZOI + harmonogramy  (Przeczytany 4449 razy)

decerios

• Gość
Wsteczne zgłaszanie zmian w SZOI + harmonogramy
« dnia: Września 06, 2010, 10:19:56 am »
Witam,
wszelkie moje zmiany w SZOI zostały odrzucone, by nie popełnić błędu po raz kolejny zapytuję z prośbą o pomoc.

1.   Zgłoszenie ?wsteczne? personelu. Rozumiem, że nie mogę zgłosić osoby od 1 września (taki jest powód odrzucenia). Wobec tego zgłoszę od 10go. Czy powinienem wybrać ?deklarowaną? datę zatrudnienia w przyszłości ?
2.   W związku ze zgłoszeniem nowej osoby ulega zmiana harmonogramu osób już pracujących. Tu nfz odrzucił wniosek informując, że ?brak historii harmonogramu?. Gdy zgłaszałem zmianę to obecny harmonogram usunąłem (miałem możliwość albo usunąć albo zatwierdzić o ile pamiętam) i stworzyłem nowy od września do grudnia. Czy powinienem stworzyć dwa harmonogramy ? jeden od stycznia do sierpnia a drugi od września do grudnia ?

decerios

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Wsteczne zgłaszanie zmian w SZOI + harmonogramy
« Odpowiedź #1 dnia: Września 06, 2010, 10:22:17 am »
Czy powinienem wybrać deklarowaną datę zatrudnienia w przyszłości ?

Inaczej nie da rady

Czy powinienem stworzyć dwa harmonogramy ? jeden od stycznia do sierpnia a drugi od września do grudnia?

Tak

decerios

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 07, 2010, 09:03:56 am »
A czy można gdzieś sprawdzić aktualny status umów (uwzględniający to co zostało zaakceptowane przez nfz) ? Robiłem zmiany u kilku osób i niektóre zmiany nfz zaakceptował, innych nie.. Jako, że robiłem to już kilka razy to jeszcze na szczęście pamiętam co zmieniałem, ale za jakiś czas niekoniecznie będę pamiętał..

Przeglądałem listę umów, lecz tam nie ma informacji (np. o lekarzach, ich harmonogramach itp).

decerios

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Września 07, 2010, 09:14:20 am »
Wszystkie zmiany (aktualne i nieaktualne harmonogramy) powinny znajdować się zarówno w zatrudnionym personelu jak i w zgłoszeniu. To co Fundusz zaakceptował albo i nie będzie w zgłoszeniu, jest tam taka rubryka "ocena NFZ". My do tego dostajemy jeszcze komunikaty na SZOI z decyzją do każdego wniosku.

decerios

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Września 07, 2010, 10:46:16 am »
OK. Dziękuję.

Moje zmiany w końcu NFZ zaakceptował. Zgłosiłem m. in. nowe osoby z deklarowaną datą zatrudnienia 10.09.

Czy muszę po 10.09 wykonać jeszcze jakąś akcję związana z tym ? Tzn. czy owo deklarowanie zatrudnienia w tym dniu muszę jakoś potwierdzić, czy gdy nadejdzie dzień 10.09 to osoba ta w SZOI zmieni status z deklarowanego na zatrudniony i nic nie muszę robić ?

decerios

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 453
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9397 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3143 Wiadomości
09061303
3075 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2964 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]