Nasz kochany NFZ uraczył mnie takim komunikatem
"Zachodniopomorski Oddział Wojewódzki NFZ uprzejmie informuje, że usługi realizowane w ramach zawartych umów w rodzaju: Rehabilitacja Lecznicza/Opieka Psychiatryczna i Leczenie Uzależnień oddziały dzienne, powinny być przekazywane w sprawozdawczości zgodnie z datą udzielenia danego świadczenia jednostkowego. Oznacza to, iż ww. świadczenia muszą być sprawozdawane zgodnie z datą realizacji, w poszczególnych rekordach dotyczących danych świadczeń, a nie zakresami dat.
Mając powyższe na względzie, ZOW NFZ uprzejmie informuje, że miesiąc sprawozdawczy lipiec 2010 r. (rozliczany przez Państwa w sierpniu br. ? zgodnie z OWU) jest ostatnim okresem przejściowym, w którym akceptowane będą do rozliczenia świadczenia wykazywane w sprawozdawczości zakresami dat dla danej usługi szczegółowej.
Począwszy od miesiąca sprawozdawczego sierpnia 2010 r. (rozliczanego przez Państwa we wrześniu br. ? zgodnie z OWU), wykazanie do rozliczenia zakresów dat dla wykonanej usługi szczegółowej, zamiast sprawozdanie jej w poszczególnych rekordach, tożsamych z datą i ilością wykonania świadczenia, będzie uznawane jako nieprawidłowo sprawozdane do rozliczenia."
Mam pytanie czy macie jakis pomysł jak usprawnić wpisywanie w PPS świadczeń ?.\
Do tej pory wpisanie pacjenta to były cztery wpisy za cały miesiąc teraz klepanie pojedynczych dni to 22 razy pisanie tego samego. Kombinowałem z szablonami ale nie wyszło mi nic działającego.
Może ktoś wpadł na jakiś genialny pomysł ?