Mam takie małe pytanko.
Jutro będę wysyłał do NFZ pierwszy raz dane z KS-PPS, a mianowicie świadczenia które wcześniej zostały zaimportowane w module ROZLICZENIA -> Świadczenia -> Import Świadczeń, bardzo dużo tych świadczeń będzie więc nie chcę żadnej wtopy zaliczyć
Po imporcie do PPS'a wprowadzona pozycja ręcznie jak i zaimportowana mają te same dane. Niczym się nie różnią.
Przeglądam w module świadczenia i wszystkie pole są identyczne. Więc OK.
Stworzyłem, wyeksportowałem raport *.swx, otworzyłem zip'em i podejrzałem ten cały kamsoftowy plik *.xml.
Otóż porada która została wpisana ręcznie w PPS'ie i ta importowana różnią się tym, że ta importowana ma dodatkowo jakiś pusty znacznik: <nfz:poz> </nfz:poz> a ta wpisana ręcznie w PPS'ie nie ma. No dla mnie to naprawdę dziwne. Reszta danych taka sama a to ustrojstwo się wepchnęło. Skoro ten znacznik jest pusty więc nic nie powinno się dziać ale kto tam wie tych programistów. Nie takie dziwy te forum widziało.
Czy sugerujecie mi przed wysłaniem na SZOI wykasować z pliku *.xml wszystkie znaczniki <nfz:poz></nfz:poz> z pozycji, które zostały zaimportowane z pliku *.xls aby efekt na wyjściu był taki sam jakbym z programu porady wpisywał?! Potem spakować zipem i dopiero wtedy wysłać na SZOI? A może czegoś w jakiejś kolumnie przy imporcie nie wpisuję skoro to się mi dołącza? Jak tak to jakiej?