collapse

Reklama

Autor Wątek: Sesje szkoleniowe OSOZ - SALMED 2010  (Przeczytany 12580 razy)

Offline Przemyslaw

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 33
  • Zachodniopomorski OW
Sesje szkoleniowe OSOZ - SALMED 2010
« dnia: Lutego 05, 2010, 15:50:00 pm »
Ktoś dostał zaproszenie i się tam wybiera? Ja na 90% pojawię się w Poznaniu na tym szkoleniu. Możemy zrobić jakieś spotkanie integracyjne. Pewnie będzie propaganda kamsoftu ale zawsze to jakieś nowe doświadczenia.

http://www.osoz.pl/osoz-salmed/docs/plakat_salmed_2010.pdf
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 15:52:29 pm wysłana przez Przemysław »

Offline Norbert

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • Mazowiecki OW NFZ
Odp: Sesje szkoleniowe OSOZ - SALMED 2010
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2010, 10:41:49 am »
Przeciwko spotkaniu integracyjnemu to nic nie mam.
Możemy to zrobić niezależnie od Kamsoftu. :)
Zastanawiałem się nad wyjazdem i... jak dla mnie to jest bezsensowne.
Byłem już na 3 konferencjach OSOZ i przyznam że poza "biciem piany" - nic dalej z tego nie wynika.
Kamsoft "udeptuje grunt" pod przyszłe zmiany w medycynie - i prawidłowo z pkt widzenia firmy.

Kilka moich placówek POZ podpisało przesłane umowy (przez Kamsoft) na osoz.. dostało pare kart pacjenta i lekarza, "bibuły propagandowej" i nic - cisza.
Na portalu OSOZ widnieją że niby uczestniczą, a tak w praktyce do Zero albo null
Może Kamsoftowi chodzi tylko o statystykę? ???
Z obserwacji moich to wynika, że OSOZ ukierunkowany jest jak na razie na Apteki, ewidencja recept, leków...
A co do placówek medycznych to nie znam takich, chodź obsługuje dużo i z wieloma innymi mam stały kontakt.

Apropos, jeżeli ktoś z foumowiczów zna taką placówkę medyczną, która jest w OSOZ i faktycznie uczestniczy poprzez karty pacjenta, lekarza, ewidencjonuje wizyty i pacjenci mają elektroniczne karty zdrowia
a nie jest to tajemnicą to będę wdzięczny.
Nie chodzi mi o placówkę pokazową Kamsoftu - ale tu, u mnie na mazowszu.

Nieświadomi żyją dłużej.......

Offline zibi

• Super Specjalista
  • Pomógł? 14
  • Wielkopolski OW
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2010, 16:58:10 pm »
Znam jedną placówkę ale w Wielkoplsce w samym Poznaniu jak by co mała bo 2 lekarzy POZ ale korzysta z OSOZ

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
    • NZOZ "ARS MEDICA" Przychodnia Lekarska
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2010, 13:21:44 pm »
Dostałem zaproszenie i już się zarejestrowałem. Najbardziej ciekawi mnie informacja na dole plakatu:
Uczestnicy sesji szkoleniowych otrzymają ... oraz rabaty na systemy KAMSOFT.

Ja również byłem na kilku konferencjach OSOZ i zgadzam się ze zdaniem Norberta, ale są również i plusy takich spotkań. Jednym z nich jest możliwość porozmawiania z pracownikami kamsoftu, którzy nadzorują powstawanie, np. KS-PPS (oczywiście jeżeli uda się dobić w trakcie przerwy:)). Kiedyś dowiedziałem się że PPS będzie dalej rozwijany, ale w odróżnieniu od SOMED'u będą tworzone dodatkowe, płatne moduły i jeżeli ktoś będzie potrzebował ich funkcjonalności to sobie może kupić, a jak nie to nie musi wydawać niepotrzebnie pieniędzy (to był jeden z głównych argumentów dla mnie (i decydentów) aby pozostać przy PPS'ie a nie pchać się w SOMED). Oczywiście wszystko to potwierdziło w ciągu kolejnych miesięcy.

Też nie znam przychodni, które uczestniczą w OSOZ.

Przy okazji tej konferencji można oczywiście zrobić spotkanko integracyjne i jestem jak najbardziej za. W zeszłym roku (a może to był 2008r?) po OSOZ wypiliśmy sobie z Przemkiem kilka browarków:)
Trzeba wymyślić jakiś znak rozpoznawczy i tajne hasło ;)
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2010, 13:23:22 pm wysłana przez Michał »
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline Norbert

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • Mazowiecki OW NFZ
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 08, 2010, 09:01:32 am »
Trzeba wymyślić jakiś znak rozpoznawczy i tajne hasło ;)

Znakiem rozpoznawczym niech będzie symbol ks-pps w klapie
A hasłem: "Niech Kamsoft będzie z Wami" :)
Nieświadomi żyją dłużej.......

Offline Przemyslaw

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 33
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 08, 2010, 19:03:44 pm »
Może coś bardziej prostego Norbercie.
Symbol pps w klacie kojarzy mi się z mało popularna partią polityczną.
Może niech każdy wydrukuje sobie napis forumppps.pl i co jakiś czas pokazuje? Nie mam dzisiaj kompletnie pomysłu żadnego sensownego. Możemy też poprosić prowadzącego o to, żeby poprosił osoby z forumpps wstały czy coś takiego. Lub też wymienimy się numerami telefonów. Mogę podać swój każdemu chętnemu w prywatnej wiadomości.
Ile nas będzie? bo jak widzę na razie to za mało nas nawet do brydża.

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 08, 2010, 23:52:53 pm »
Mi trochę szkoda kasy i czasu na wyjazd  :).
Nawet argumenty Michała mnie nie przekonują (kontakt z ludźmi z Kamsoftu) odkąd w Kamsofcie nawet sam M.J. odsyła pod niekompetentny adres kspps@kamsoft.pl.

No chyba że dogadam się z jedną firmą pod Poznaniem i bym zakombinował termin wizyty u nich na 11 marca. Wtedy przy okazji bym mógł podjechać.
Tylko do kiedy można się rejestrować? No i czy instytucja to musi być zakład opieki zdrowotnej?

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 09, 2010, 08:42:49 am »
Nie wiem do kiedy można się rejestrować. Wydaje mi się że instytucją nie musi być ZOZ. Najlepiej dowiedzieć się tego pisząc na maila lub dzwoniąc do osób zajmujących się organizacją (dane znajdują się na plakacie).
mpi myślę, że część z nas ma namiary do pana Jaworskiego jeszcze z czasów kiedy PPS raczkował i nie było tak wiele użytkowników. Wcale się nie dziwię, że teraz jesteś odsyłany pod alias, do którego podpięci są zapewne wszyscy programiści zajmujący się PPS'em (każdy pewnie odpowiada za inną działkę). Przy tak dużym projekcie ciężko mi sobie wyobrazić aby jedna osoba miała jednocześnie naprawiać bugi, odpisywać na maile użytkowników i decydować nad dalszym kierunkiem rozwoju.
Na poprzednich konferencjach OSOZ miałem możliwość porozmawiać właśnie z panem Jaworskim i mam nadzieję, że teraz będzie podobnie.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 09, 2010, 17:34:34 pm »
alias, do którego podpięci są zapewne wszyscy programiści zajmujący się PPS'em

kilka razy przekierował mojego maila do innej osoby - być może programisty i były to podobnie jak on kompetentni ludzie. Wcześniej jak wysyłałem maila to odpowiedź na mój problem była w zwrotce.

Na kspps@kamsoft.pl wysłałem 2 albo 3 razy zgłoszenie problemu i tak naprawdę do dnia dzisiejszego nie uzyskałem rozwiązania (pomimo kilkudniowej korespondencji). Siedzą tam jakieś dziewczynki, które zostały przyuczone do odpowiadania na proste pytania i to wszystko.

Ale żeby nie zaśmiecać więcej tego wątku to nie będę rozwijał tematu mojego niezadowolenia z ostatnich kontaktów z Kamsoftem.  ;)

Mam nadzieję, że uda mi się zorganizować w taki sposób, żeby podjechać na konferencję a może bardziej na integrację?  ;)

Offline zibi

• Super Specjalista
  • Pomógł? 14
  • Wielkopolski OW
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 18, 2010, 21:21:16 pm »
Jak by co ja się piszę na spotkanie integracyjne się piszę ale dopiero po 16 :( na szkolenie pewnie firma mnie nie puści... szkoda

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 21, 2010, 10:22:56 am »
Ja będę na sesji szkoleniowej na 100% Przemek również, więc jeżeli ktoś jest zainteresowany późniejszym spotkaniem przy piwku (albo kawie - jak kto woli). To niech wyślę PW (prywatną wiadomość) do mnie lub Przemka a my podamy wam swoje komórki i będzie można się dowiedzieć gdzie jesteśmy.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline Przemyslaw

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 33
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 08, 2010, 19:40:22 pm »
Dobra to może lista tych, którzy jadą?

Będziemy tam o 9.23 - jakieś  TLK.
Jestem w szoku, że z tylu zarejestrowanych poznaniaków tylko kilku chce się spotkać.
Ja nie gryzę, nie wiem jak Michał. Wpisujcie się tutaj i piszcie na prv do nas o numery gsm.

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 08, 2010, 19:58:16 pm »
Ja też nie gryzę (no chyba, że jakaś dziewczyna sobie tego zażyczy ;) ) i też się pojawię.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline Patrycja

• Specjalista
  • Pomógł? 0
  • Wielkopolski OW NFZ
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 08, 2010, 21:29:24 pm »
A moglibyście podać choćby mniej więcej o jakich godzinach i miejscu tego spotkania rozmawiamy?
Musiałabym (i pewnie inni Poznaniacy na forum też :) )to wiedzieć, żeby zobaczyć, czy w ogóle mogłabym się pojawić.
Pozdrawiam,

Patrycja

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 08, 2010, 22:31:48 pm »
Sesje szkoleniowe trwają od 10:30 do 15:00, więc spotkanie musi odbyć się później. Miejsce jeszcze nieznane, ale pewnie gdzieś niedaleko MTP/dworca żeby ludzie spoza Poznania mieli blisko na pociąg.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 597
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9397 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3143 Wiadomości
09061303
3075 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2964 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]