Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
- Rozliczenia [/b]Dodano możliwość utworzenia i wysłania sprawozdania GUS ZD-3 wprost z aplikacji. Funkcjonalność umożliwia obliczenie wartości do raportu, uzupełnienia ich jeśli zajdzie potrzeba i wysłania wprost na portal sprawozdawczy GUS. W celu wysłania sprawozdania należy przygotować nazwę użytkownika i hasło jakim logujemy się do portalu sprawozdawczego GUS, co umożliwi wysyłkę raportu wprost z aplikacji. Ścieżka: Zestawienia->ZD-3 Sprawozdanie z ambulatoryjnej opieki zdrowotnej za rok 2009
- WSZYSTKIE Dostosowano raporty MZ11 do roku 2009. Nowe wersje raportów można wczytać z podkatalogu Raporty w funkcji wykonywania raportów dostępnej pod skrótem klawiaturowych CTRL+SHIFT+W.
Nie wiem jak z wysyłaniem, ale jak dla mnie zlicza prawidłowo. W każdym razie wychodzi tyle ile mi wyszło.
Cytat: Bartosz w Stycznia 14, 2010, 16:07:43 pm- WSZYSTKIE Dostosowano raporty MZ11 do roku 2009. Nowe wersje raportów można wczytać z podkatalogu Raporty w funkcji wykonywania raportów dostępnej pod skrótem klawiaturowych CTRL+SHIFT+W.Działa wam to? Mi albo wylicza, że była tylko jedna wizyta (obojętnie jaki zakres ICD-10 wpiszę) albo serwer firebirda zżera 50% procka i mogę sobie czekać w nieskończoność na wygenerowanie raportu.
Tak robiłem do tej pory ale pani o weryfikacji statystyk ( Zachodniopomorskie)strasznie marudziła ze musi za każdym razem weryfikować świadczenie od początku za wszystkie poprzednie miesiące , więc przeszedłem na pisanie każdego miesiąca osobno .
Cytat: pav w Stycznia 14, 2010, 19:10:48 pmNie wiem jak z wysyłaniem, ale jak dla mnie zlicza prawidłowo. W każdym razie wychodzi tyle ile mi wyszło. A zbiorczo to się jakoś da? Powinna być możliwość wskazania umowy aos (w sumie to powinien wziąć aktualną) a nie poszczególne komórki. No i stomatologia do kitu.
Działa wam to? Mi albo wylicza, że była tylko jedna wizyta (obojętnie jaki zakres ICD-10 wpiszę) albo serwer firebirda zżera 50% procka i mogę sobie czekać w nieskończoność na wygenerowanie raportu.
ZD-3 generuje bez problemu.