Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Aha, nie wiedziałam, ja dopiero drugi miesiąc pracuję w programie KS-PPS i wykazuję wszystkie usługi wykonane w raporcie statystycznym. Nie wiem, jak wykazać tylko te zakontraktowane w rozliczeniowym? Raport rozliczeniowy tworzę na bazie tych samych danych, co statystyczny po jego zweryfikowaniu. Np za mc IX NFZ zapłacił nam więcej niż za ilość zakontraktowaną.
Może dlatego, że w miesiącach wakacyjnych mieliśmy niedowykonanie?
To fatalnie, do programu wpisujesz wszystkie świadczenia wykonane w ramach umowy z NFZ. To w raporcie rozliczeniowym dopiero wskazujesz tyle świadczeń ile wynosi limit.
Cytat: Bartosz w Grudnia 07, 2009, 22:03:20 pmTo fatalnie, do programu wpisujesz wszystkie świadczenia wykonane w ramach umowy z NFZ. To w raporcie rozliczeniowym dopiero wskazujesz tyle świadczeń ile wynosi limit.Nie wiem, jak można wysłać w raporcie rozliczeniowym tylko tę ilość usług, jaka jest zakontraktowana, jeżeli w statystycznym wysyła się wszystkie, nawet te nadwykonane? Pani z NFZ w rozmowie tel powiedziała, aby wykazywać wszystkie usługi. Może za wszystkie nadwykonane nie zapłacą, ale za część tak.
A jeszcze Pani powiedziała, że na nastepny rok są planowane przez NFZ świadczenia na podstawie wykonanych i wykazanych świadczeń za rok bieżący
ponieważ pytałam niektórych rodziców, no i ich dzieci (a nasi pacjenci) są ubezpieczone. Co tu robić?